Anslut dig till vårt nätverk!

Bulgarien

Politik åt sidan: Lukoil fortsätter att vara det mest besökta nätverket av bensinstationer i Bulgarien - forskning

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Lukoil fortsätter att vara det mest besökta nätverket av bensinstationer i Bulgarien, enligt forskning utförd av ESTAT-byrån, som överträffar OMV, Shell och andra. Under de senaste 6 månaderna har mer än 2/3 av förarna tankat på Lukoils bensinstationer. Konsumtionen är i stort sett oförändrad jämfört med forskningsresultaten i januari 2022.

I erkännande ranking 2023, steg till fjärde plats: nästan alla (95%) full åldersmedborgare i landet har hört talas om detta varumärke. Topp-3 utländska företag är Kaufland, Lidl och Billa – de stora dagligvaruhandeln.

Det är viktigt att notera att under 2023 har Lukoil stärkt sina ledande positioner gentemot sina direkta konkurrenter och till och med lyckats gå om mobiloperatörer när det gäller erkännande.

Trots den nuvarande politiska situationen har de bulgariska konsumenternas stämningar förblivit i stort sett oförändrade och har praktiskt taget ingen inverkan på deras preferenser.

Varumärket Lukoil är det första som nämns av nästan 11 % av befolkningen, och ytterligare 38 % minns företaget spontant (men inte i första hand). På frågan om vilka utländska företag som kommer att tänka på, tänker Lukoil främst bland män, personer i aktiv ålder, invånare i regionala städer och byar.

Fyra av tio vuxna bulgarer anser att Lukoil har ett gott rykte. Antalet personer som delar detta påstående minskade med 8 procentenheter jämfört med januari 2022. En liknande minskning är typisk för nästan alla utländska företag som ingår i studien, med de mest signifikanta skillnaderna observerade bland återförsäljare.

Även 2023 noterar Lukoil det högsta resultatet bland alla bensinstationer när det gäller index för vilja att rekommendera varumärket (Net Promoter Score) - 6.6 av 10. Viljan att rekommendera Lukoil är större bland män i åldern 30-39 och invånare av regionala städer.

Annons

Det är viktigt att notera att studien visade att politiska aspekter inom Bulgarien har liten inverkan på vanliga medborgare. En sådan frånkoppling mellan den politiska klassen och befolkningen identifieras av alla större opinionsundersökningar. Och medan politik löser sina egna problem, njuter slutanvändarna av sitt vanliga uppmätta liv och uppmärksammar inte politiska gräl.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend