Anslut dig till vårt nätverk!

Cypern

Peer review-rapport om Cypern nu online

DELA MED SIG:

publicerade

on

Eurostat är glada att kunna meddela att ytterligare en referentgranskningsrapport inom tredje omgången av inbördes granskningar av det europeiska statistiska systemet (ESS). — Peer Review-rapporten om Cypern — är nu allmänt tillgänglig på Eurostats tematiska webbsida och på webbsidan för Cyperns statistiktjänst.

Rapporten togs fram efter peer review-besöket på Cypern av ett dedikerat team av fyra experter, inklusive en från Eurostat. Besöket ägde rum 6–10 mars 2023 i ett ansikte mot ansikte.

Inbördes utvärderingar av nationella statistiksystem genomfördes av externa experter (både inom och utanför ESS) och följde samma metod. Detta inkluderade att flera statistikmyndigheter fyllde i självutvärderingsfrågeformulär följt av ett peer review-besök. Resultaten är en peer review-rapport som innehåller expertrekommendationer för förbättringar, och en handlingsplan för att ta itu med dessa rekommendationer som har tagits fram av det granskade landets nationella statistikinstitut.

Den tredje omgången av ESS-peer-granskningar genomfördes fram till början av september 2023. Åtta ESS-peer-granskningar genomfördes från slutet av juni till december 2021, fyra av dem virtuellt och fyra fysiskt. Tolv peer reviews genomfördes under 2022, alla i ett fysiskt eller hybridläge. De återstående elva peer reviews har ägt rum 2023 i ett ansikte mot ansikte-format.

För var och en av de trettioen ESS-medlemmarna kommer slutrapporterna och de åtföljande handlingsplanerna för förbättringar att publiceras i god tid den Eurostats webbplats

Mer information

Om du har några frågor, vänligen besök kontakta sida.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend