Anslut dig till vårt nätverk!

Tyskland

Kommissionen godkänner ändringen av den regionala statliga stödkartan för Tyskland för 2022–2027

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-kommissionen har godkänt, enligt EU:s regler för statligt stöd, en ändring av Tysklands karta för beviljande av regionalstöd fram till den 31 december 2027, inom ramen för regionalstödsriktlinjerna.

On 15 December 2021, godkände kommissionen regionalstödskartan 2022–2027 för Tyskland. På 30 May 2023, antog kommissionen ett meddelande om en ev halvtidsöversyn av regionalstödskartorna, med beaktande av uppdaterad statistik.

I detta sammanhang möjliggör ändringen av Tysklands regionalstödskarta som godkändes idag högre maximala stödbelopp för investeringar i regionen Saarlouis med tanke på minskningen av dess bruttonationalprodukt per capita, och i regionen Saalfeld-Rudolstadt med tanke på minskningen av dess befolkning. De maximala stödbeloppen kommer att öka från 10 % till 15 % av de stödberättigande investeringskostnaderna i Saarlouis och från 15 % till 20 % av de stödberättigande investeringskostnaderna i Saalfeld-Rudolstadt. Den ändrade kartan kommer att gälla från 1 januari 2024 till 31 december 2027.

Den icke-konfidentiella versionen av dagens beslut kommer att göras tillgänglig under ärendenumret SA.109329 i statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend