Anslut dig till vårt nätverk!

Indien

Indien: Sluta gripa land i Kashmir

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ljusstarkt och blinkande, "Från Kashmir till Palestina: Ockupation är brottet" "Indien: Stoppa landgripande i Kashmir" "Indien: Sluta döda politiska fångar i Kashmir" "Kashmirer avvisar indiska ockupationen: lösning endast från FN:s resolution", digital lastbilar körde ner de centrala platserna i Washington, DC, inklusive The Capitol Hill, The White House, The Department of State, Washington Monument, de flesta ambassader, inklusive Indiens ambassad, olika museer, etc. Denna digitala lastbilsreklam bevisade Det mest effektiva sättet att få ut vårt budskap till vår publik, som inkluderar diplomater från utländska ambassader, alla åskådare, observatörer och vanliga amerikaner.

Rented by Washington-based, ‘World Kashmir Awareness Forum,’ (WKAF), the other messages beamed on the electronic screens were: “Stop: India’s Demographic Change in Kashmir,” “Indian Army Out of Kashmir,” “Hold India Accountable for War Crimes in Kashmir,” “End Indian Colonization of Kashmir,” “Kashmir for Kashmiris”; “

Dr. Ghulam Nabi Mir, president, WKAF och ordförande, Kashmir Diaspora Coalition sa att Kashmir över hela världen uppmärksammar den 27 oktober som den svarta dagen. Den dagen invaderade Indien den dåvarande furstliga staten Jammu och Kashmir, under förevändning av ett falskt anslutningsinstrument med Maharaja Hari Singh som höll på att störtas av de rebelliska Azad Kashmiri frihetskämparna. Eftersom Kashmir är ett muslimskt majoritetsland, styrt av en mycket hatad tyrannisk minoritetskung, hade det också startat en Quit Kashmir-rörelse 1931 i Kashmirdalen. De ville ha honom borta, men de hatade Indien för dess pogromer mot muslimer i Indien under blodsutgjutelsen efter självständigheten.

Dr Mir tillade att Indien dock hade expansionistiska planer mot alla minoriteter och grannstater, inklusive den muslimska majoritetsstaten Jammu och Kashmir. Pandit Nehru och hans förtrogne Vallabhbhai Patel planerade att invadera och ockupera Kashmir oavsett vad den mänskliga kostnaden för regionen då eller därefter. Ungefär samtidigt inträffade Poonch-massakern och det dödliga folkmordet i Jammu 1947. Historiker har dokumenterat att en kvarts miljon muslimer mördades i pogromerna och över en halv miljon flydde för livet till grannlandet Pakistan, för att aldrig få återvända hem under alla dessa 76 år. Denna katastrof liknar den olyckliga Nakba i Palestina 1948. Båda tragedierna har potential till lokal, regional och global instabilitet, inklusive ett tredje världskrig och ännu värre en kärnkraftskatastrof.  

Dr. Ghulam Nabi Fai, ordförande, World Forum for Peace & Justice sa: "Jag förstår inte vem som hindrar världsledarna, inklusive president Biden att använda sin moraliska auktoritet för att övertala överträdarna av de internationella lagarna att följa de demokratiska värderingarna och universella principer. Kanske kan internationell vapenförsäljning och det allmänna militärindustriella komplexet som verkar ha ett fast grepp om utrikespolitiska prioriteringar ge en ledtråd. Att iaktta demokratisk process och artighet i internationella angelägenheter verkar vara en alltför stor begäran för människor som saknar både viljan att agera ansvarsfullt och mognad att förstå samhällstjänstemännens rätta roll. "


Dr. Fai added that peace in the region of South Asia would benefit not only those who are directly impacted by this conflict – Kashmiris – but India as well. Sounder minds must prevail.  More rational methods of dealing with differences must be sought. Seventy-six years should demonstrate a need for a change in policy, a policy that acknowledges the need for coming together in a process that accepts the right of all people to determine their own destiny.

Dr Imtiaz khan, professor vid George Washington University Medical Center, konstaterade att grymheter begångna av indiska ockupationsstyrkor i Kashmir till sin natur liknar Palestina. Dödande av oskyldiga civila, etnisk rensning och landgripande operationer går i snabb takt. Det finns en planerad design för att avvänja skolbarn från islam eftersom hinduiska religiösa mantran berättas i utbildningsinstitutioner. Världssamfundet, särskilt FN och OIC, bör ta allvarligt på dessa skändliga aktiviteter från den indiska regeringen och avråda dem från dessa kränkningar av mänskliga rättigheter.

Annons

Dr Khan tillade att FN:s trovärdighet står på spel eftersom Indien struntar i resolutionerna och slår näsan på världssamfundet genom att visa hybris och öppet förneka de åtaganden som gjorts mot folket i Kashmir. I en vädjan till det internationella samfundet sa han att tiden för att utfärda tomma uttalanden har passerat eftersom Indien har vägrat att lämna sin omoraliska ståndpunkt. Det är hög tid att Indien fås att förstå konsekvenserna av att bryta sitt löfte när det gäller sanktioner och misstroendevotum från världssamfundet. Allt annat än detta kommer att resultera i att detta utdragna problem förvandlas till en stor eldsvåda som kommer att vara katastrofal för regionen eller till och med få globala återverkningar.

Sardar Zarif Khan, rådgivare till Azad Kashmirs president sa att den 27 oktoberth observeras över hela världen som ockupationsdagen. Det uppmärksammas också som en dag av sorg och sorg, eftersom det var den 27 oktober 1947 som Indien skickade sin armé för att ockupera vårt land.

Sardar Zarif Khan tillade att det indiskt ockuperade Kashmir har omvandlats till ett koncentrationsläger. Varje röst av oliktänkande möts av långvarigt fängelse eller till och med döden. Annars, vad är Khurram Parvez' brott, förutom att han dokumenterade grymheter begångna av den indiska armén? Och vad är Yasin Maliks brott, förutom att han inte vill kompromissa med Aazadi.

Sardar Zulfiqar Roshan Khan sa att folket i Kashmir kräver vad Indien och Pakistan har lovat dem i FN. Löftet var att Jammu & Kashmirs framtida status ska beslutas av folket genom en folkomröstning som kommer att genomföras av FN. Det löftet infriades aldrig.

Sardar Zubair Khan sa att folket i Kashmir, liksom de flesta människor, till sin natur är fredliga. Historien vittnar om det. De söker inte krig och vill inte se sina barn dö i en blodig konflikt. De söker och skulle välkomna en fredlig och förhandlad lösning på krisen för fredens och stabilitetens skull i regionen i Sydasien.

Raja Liaqat Kiyani, president, Kashmir House, att närvaron av niohundratusen indiska ockupationsstyrkor har gjort Kashmir till den största armékoncentrationen i världen. Syftet med så många indiska soldater är att förtrycka civilbefolkningen i Kashmir till underkastelse. Men folket i Kashmir kommer att fortsätta sin kamp till det datum då Kashmir kommer att befrias från ockupationen av Indiens regering.

Sardar Aftab Roshan Khan levererade det passionerade budskapet genom att säga att vi vill att folket i det indiska ockuperade Kashmir ska veta att folket i Azad Kashmir är med dem. De kommer att göra allt de kan för att hjälpa dem på diplomatisk och politisk front att vara rösten för det röstlösa folket i Kashmir.

Shoaib Irshad betonade att det rationella tillvägagångssättet för att skapa förutsättningar för en lösning av Kashmir-tvisten är att inkludera det ackrediterade ledarskapet för folket i Jammu och Kashmir i alla framtida förhandlingar med Indien och Pakistan. Varje Kashmir-lösning som inte lyckas uppnå konsensus hos de 23 miljoner människorna i delstaten Jammu & Kashmir är dömd till skeppsbrott ögonblick efter lanseringen.

Shafiq Shah sa, "det är ett faktum att nationen Kashmir idag står inför ett existentiellt hot. Mer än 3.7 miljoner indier har fått hemvistcertifikat. Du behöver inte vara Einstein för att veta varför Indien gör det. Indien gör det för att förändra Kashmirs demografi och för att förändra Kashmirs muslimska majoritetskaraktär till minoritet."

Khalid Faheem sa att vi ber för våra bröders säkerhet och säkerhet både i Palestina och Kashmir. Både Palestina och Kashmir är de äldsta frågorna som väntar på FN:s säkerhetsråds dagordning.

Tahseen Hussain beklagade världsmakternas tystnad. Han sa att världsmakternas passivitet är orsaken till smärtan och lidandet för folket i Kashmir och Palestina.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend