Anslut dig till vårt nätverk!

Nya Zeeland

EU slutför ratificeringen av det senaste handelsavtalet med Nya Zeeland

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU har slutfört politiska förfaranden för att ratificera det ambitiösa frihandelsavtalet (FTA) med Nya Zeeland. Beslutet av Europeiska unionens råd kommer mindre än en vecka efter att Europaparlamentet gav sitt godkännande. Affären förväntas minska cirka 140 miljoner euro per år i skatter för EU-företag. Som ett resultat förväntas den bilaterala handeln växa med upp till 30 % inom ett decennium, och EU:s export ökar med upp till 4.5 miljarder euro årligen. EU:s investeringar i Nya Zeeland förväntas växa med upp till 80 %.

Detta landmärkeavtal inkluderar också aldrig tidigare skådade hållbarhetsåtaganden, inklusive respekt för klimatavtalet från Paris och grundläggande arbetsrättigheter. Handelsavtal är en del av EU:s öppna handel – eller ”partnering” – strategi, som är ett av de tre målen för Europeiska ekonomiska säkerhetsstrategin presenterades i juni. Detta avtal stärker också EU:s engagemang i den strategiskt och ekonomiskt viktiga Indo-Stillahavsregionen.

Innan avtalet kan träda i kraft måste Nya Zeeland slutföra sitt ratificeringsförfarande. Detta förväntas ske under första eller andra kvartalet 2024.

Du hittar mer information i pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend