Anslut dig till vårt nätverk!

Polen

Storbritanniens prins William besöker trupper i Polen på överraskningsresa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Prins William, den brittiska prinsen, besökte Polen oanmäld onsdag (22 mars) för att uttrycka tacksamhet till brittiska och polska trupper för deras stöd till Ukraina. Han träffade också flyktingar som flydde från Ryssland för att dela sina berättelser.

Hans kontor uppgav att tronföljaren reste till Rzeszow, i sydöstra Polen, för att träffa Mariusz Blaszczak (försvarsminister) och för att tala med medlemmar av den polska försvarsstyrkan och brittiska trupper stationerade där.

Efter Rysslands invasion bygger Nato upp styrka på sin östra flank. Britterna är en del av den Nato-insatsen.

Även om kungens resa inte offentliggörs, sa hans talesperson att William var angelägen om att den skulle fortsätta och att det var något han begärde.

William uppgav att han var närvarande för att uttrycka tacksamhet till de brittiska och polska trupperna för deras nära partnerskap. "Jag vill också hylla det polska folkets geniala mänsklighet. Era hjärtan har varit lika öppna som era hem.

Prinsen av Wales kommer att resa till Warszawa efter militära engagemang för att besöka ett övergivet kontorskvarter som har förvandlats till ett boendecenter för 300 ukrainska kvinnor och barn som flytt från krig.

Prinsen kommer att placera en krans vid den okände soldatens grav i den polska huvudstaden på torsdag. Det var här hans morföräldrar, drottning Elizabeth och prins Philip, lade ner en krans när de besökte Polen 1996. Därefter träffar han Polens president Andrzej Dzura.

Han sa: "I morgon, när jag träffar president Duda, kommer jag att upprepa den djupa relation som delas mellan våra två nationer och understryka mitt fortsatta stöd, tacksamhet, till det polska folket."

Annons

Williams resa till Ukraina, hans första sedan 2017 då han reste dit med Kate, kommer att avslutas med ett besök i en lokal mathall. Han kommer att hälsa på unga ukrainska flyktingar bosatta i Warszawa.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend