Anslut dig till vårt nätverk!

Serbien

Val i Serbien

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den serbiska regeringen har anklagats för en rad missförhållanden under gårdagens val: från att köpa in tusentals väljare från Republika Srpska och andra grannstater (Montenegro, Makedonien, Kosovo) som har falskt uppehållstillstånd i Belgrad till en attack mot CRTA:s observatörsuppdrag (undersökning). observatörer) där deras fordon har totalförstörts och de har blivit hotade vid indikering av överträdelser, är situationen hektisk när det gäller valförfarandet.

Other accusations, such as the so-called “Bulgarian train” method where votes are bought on the spot with the voter receiving outside the polling station a filled out ballot with the governing party already circled or when impoverished minority groups (like Roma) who are in worse socio-economic living conditions are asked to take a picture of their ballot and ID card – they are then assured they will continue to get social assistance or receive bonuses, are two of other irregularities being seen.

Oppositionen och det civila samhället kommer att begära EU-stöd för att verifiera dessa oegentligheter och kalla till ett nytt val.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend