Anslut dig till vårt nätverk!

Taiwan

"Kinas mängd motåtgärder är nödvändiga, lägliga och beslutsamma svar på allvarliga provokationer"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Cao Zhongming, Folkrepubliken Kinas ambassadör i Belgien, svarar på besöket i Taiwan av talmannen för Förenta staternas representanthus Nancy Pelosi.

          "Under hänsyn till de grundläggande normerna i internationella relationer om att respektera alla länders suveränitet och territoriella integritet och utan hänsyn till det övergripande intresset för förbindelserna mellan Kina och USA, smög talmannen för USA:s representanthus Nancy Pelosi ett besök i Kinas Taiwan-region. Inför hela världen gjorde talman Pelosi ett politiskt jippo som allvarligt bryter mot principen om ett Kina, allvarligt inkräktar på Kinas suveränitet och territoriella integritet och allvarligt undergräver fred och stabilitet över Taiwansundet. Denna uppenbara politiska provokation bevisar ännu en bankrutt av USA:s trovärdighet och tar bort förklädnaden för USA:s dubbelmoral för internationella regler.

          Denna incident är på egen hand orkestrerad och provocerad av USA. Orsakerna, konsekvenserna och fördelarna med händelsen kunde inte vara tydligare. Det är USA som gjorde provokationen i första hand, medan Kina har tvingats vidta legitima åtgärder i självförsvar. De kinesiska militärövningarna i vattnen utanför Kinas Taiwan-ö är nödvändiga och legitima både som ett svar på den stora provokationen från USA:s sida och separatiststyrkorna "Taiwans självständighet" och som ett steg för att bestämt upprätthålla Kinas suveränitet och territoriella integritet.

          Mängden av åtgärder som Kina vidtar och kommer att vidta är nödvändiga motåtgärder som är defensiva till sin natur och som har gått igenom seriöst övervägande och noggrann bedömning. De syftar till att skydda nationell suveränitet och säkerhet och är förenliga med internationell lag och inhemska lagar. De är en varning till provokatörerna och bidrar till stabilitet i regionen och fred över Taiwansundet.

          Kina har gjort allt som är diplomatiskt möjligt och utfärdat allvarliga varningar för att förhindra denna kris som har ålagts Kina. Men USA fortsatte på fel väg och agerade godtyckligt. Alla konsekvenser som uppstår därav måste bäras av USA:s sida och separatiststyrkorna "Taiwans oberoende". Dagen innan utfärdade G7 ett utrikesminister uttalande om Taiwan och anklagade Kina för att "öka spänningarna". Detta är inget annat än att skifta skuld och blanda ihop rätt och fel. Ett sådant oansvarigt ställningstagande underskattar insikten hos människor runt om i världen, och skyddar och lurar "bråkmakaren".

          De historiska detaljerna i Taiwanfrågan är kristallklara, och så är det faktum och status quo att båda sidor om Taiwansundet tillhör ett och samma Kina. Talmannen Pelosis besök kommer inte att förändra den historiska och rättsliga verkligheten att Taiwan tillhör Kina, kommer inte att stoppa den historiska trenden med Kinas återförening och kommer inte att förändra det faktum att 181 länder i världen erkänner och stöder principen om ett Kina. Alla som följer situationen över Taiwansundet måste mycket väl veta att för att upprätthålla freden i regionen och över Taiwansundet är ett-Kina-principen det första som ska upprätthållas.

          Om man fortfarande måste ställa frågan varför Kina har genomfört dessa viktiga militära övningar, gå och fråga talman Pelosi.”

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend