Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Abdullah Al-Humaidis ekonomiska elände

DELA MED SIG:

publicerade

on

Abdullah Al-Humaidi (bilden till vänster), den kuwaitiske affärsmannen bakom 'Dartford Disneyland', kan riskera att strunta i insolvensreglerna efter att engelska domstolar verkställt konkursanklagelser mot honom förra året om han inte till fullo följer insolvensreglerna.

Al-Humaidi hade konsoliderat familjens ägande till ett holdingbolag som heter KEH Group vars huvudsakliga investering var i London Resort Company som fortfarande är en ofullbordad röra. KEHC (UK) LTD från sin senaste redovisning visar massiva förluster.

Förra året, The Det rapporterade Telegraph att borgenärer jagar Al-Humaidi för miljontals pund.

Outlet rapporterade också att Al-Humaidis bror, Dherar Al-Humaidi (bilden till höger), gick med i styrelsen för London Resort Company 2013 när Abdullah Al-Humaidi först investerade i den nu misslyckade utvecklingsnöjesparken som beräknas kosta över 2.5 miljarder pund. när den är klar.

Dherar kan fortsätta att driva företagen i koncernen eftersom hans bror inte kan.

Efter konkursen sa Abdullah Al-Humaidi upp sig från sitt huvudbolag, KEH Group, som hade hans intressen i Ebbsfleet United – en fotbollsklubb i Englands femte nivå – och London Resort Company.

KEH Group äger Ebbsfleet United via KEHC (UK), som Al-Humaidi var chef för fram till förra månaden. KEHC (Storbritannien) kontrollerade tidigare ett annat företag kallat, Vision 1A Limited, som innan konkurs sattes under kontroll av Razan Alabdulrazaq och Hessa Alajeel.

Annons

Av en slump är Razan och Hessa hustrur till Abdullah och Dherar Al-Humaidi.

Det är inte första gången som Al-Humaidi använder familjemedlemmar. Efter att den kuwaitiske affärsmannen försattes i konkurs av Londons högsta domstol förra året var han det ersättas av sin kusin i Ebbsfleets styrelse.

Al Humaidi har bara förklarats i konkurs sedan november förra året, så den officiella mottagaren eller den som förvaltar boet kommer att ha mycket arbete att göra för att hantera alla ärenden när de presenteras.

När en person försätts i konkurs avbryts företagsledaruppdrag, kreditkort är förbjudna liksom bankkonton, och det finns en rad åtgärder som är utformade för att utreda en konkurs om nödvändigt och för att rapportera alla påstådda fel.

Konkurser kan vanligtvis ansöka om frigivning efter ett år från deklarationsdagen om realisationen av tillgångar är klar och samarbete har bevisats.

Det finns fallgropar för alla som är i konkurs som försöker dölja eller skingra tillgångar.

Underlåtenhet att avslöja den fullständiga eller verkliga omfattningen av en konkurspersons ekonomiska angelägenheter, försök att dölja tillgångar eller försvinnande av tillgångar efter en konkurs är alla allvarliga brott som kan få allvarliga och skadliga konsekvenser för alla inblandade.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend