Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

EDF Energy och fackföreningarna komma överens om Hinkley Point C

DELA MED SIG:

publicerade

on

logotypEDF Energy, fackföreningarna GMB och Unite har nått ett stort nytt arbetsavtal för arbetare som kommer att bygga det föreslagna nya kärnkraftverket Hinkley Point C i Somerset.

Avtalet gäller el- och mekaniker som ska arbeta med projektet. Den bekräftar deras lön och anställningsvillkor, inklusive välfärdsfaciliteter och utbildning.

Denna senaste milstolpe följer på undertecknandet av liknande avtal med fackföreningar i juni 2013 för civilanställda, såväl som ett övergripande avtal som fastställer ramen för arbetsrelationer för projektet.

Together, the agreements play their part in EDF Energy’s commitment to work together with unions and contractors to create a climate for positive industrial relations which promotes safety, quality and productivity.

Att ha infört dessa avtal nu är ett viktigt steg mot att säkerställa att projektet är klart för leverans. Det visar ett partnerskapssätt mellan EDF Energy, fackföreningar och entreprenörer och deras gemensamma engagemang för projektets framgång.

Phil Whitehurst, GMB National Officer sa: "Detta 'Best in Class'-avtal mellan EDF Energy, GMB och Unite skickades med en rekommendation om godkännande till förtroendemän för Engineering Construction-sektorn, som "enhälligt" godkände den rekommendationen. Detta banar nu väg för att avtalet kan skrivas på. Ett liknande anläggningsavtal är redan överenskommet och undertecknat.

"Dessa avtal är banbrytande inte bara när det gäller de ökade lönevillkoren jämfört med andra avtal inom den brittiska byggindustrin, utan de är sammanbundna av ett "Common Framework/Social covenant"-avtal som är en god grund för arbetsmarknadsrelationer, som binder alla avtal samman, kommer detta att förbättra goda arbetsrelationer mellan fackföreningarna, kunden och deras underleverantörer, vilket GMB kommer att arbeta hårt för att upprätthålla för sina medlemmar.

Annons

“GMB welcome EDF Energy’s intentions to buy into the need for investment, not only in the present workforce with up-skilling, but in traditional apprentices, with proper pathways of learning to obtain their skills, these apprentices will help replace our already ageing workforce, and ensure the traditional mainline construction skills are maintained in the UK, this is a very refreshing concept, a far better result than the dark years of lack of investment by recent generations of governments and construction employers.”

Vincent de Rivaz, vd, EDF Energy, sa: "Detta banbrytande avtal återspeglar vikten som vi lägger på partnerskap med våra anställda och med fackföreningar för att hjälpa till att leverera Storbritanniens första nya kärnkraft på en generation.

"Hinkley Point C har potential att skapa 25,000 400 arbetstillfällen i Storbritannien under sin konstruktion, inklusive över 900 lärlingar, och den kommer att skapa XNUMX jobb när den är i drift.

”Det är viktigt att dessa jobb omfattas av ett avtal som främjar de allra bästa standarderna inom arbetsmarknadsrelationer. Jag är glad att EDF Energy, Unite och GMB kommer att arbeta tillsammans för att tillhandahålla en högklassig arbetsstyrka för konstruktionen av Hinkley Point C och hjälpa till att återuppbygga landets kärnkraftsindustri.”

Hinkley Point C Construction Director Nigel Cann sa: “The signing of this engineering construction agreement is another big step for Hinkley Point C and reflects the strength of the partnership we have with Trade Unions and the companies in our supply chain.

“We all share a commitment to providing high quality employment standards, hand in hand with the best standards in health, safety, quality and productivity. This upfront collaboration gives us confidence that once we start construction, we will be able to continue without stopping.

“The collective agreements for the Hinkley Point C project like this one will also help make possible one of our fundamental objectives – to bring in new entrants to the construction workforce from the local community and to support them in acquiring new skills. This will not only help local people to raise their aspirations and to progress their careers, it will also make a significant contribution to replenishing and developing the UK industrial skills base.”

United National Officer Kevin Coyne sa: “This is a cutting edge agreement for a cutting edge new nuclear project at Hinkley Point. “It has taken many months to get the detail right but through hard work and cooperation the unions and employers have an agreement which is fit for a 21st century development to power Britain’s homes and businesses.

This agreement sets a new benchmark for pay, conditions and apprenticeships. It ensures there are at least 500 well paid apprenticeships on the project which is a massive opportunity for young people to get a skill for life. It also commits to direct employment and no agency workers which ensures the workforce are more secure and enjoy equal treatment.”

Byggandet av Hinkley Point C skulle vara ett stort lyft för den brittiska leveranskedjan och för de lokala nationella ekonomierna. Omkring 25,000 5,000 arbetstillfällen förväntas skapas under byggnationen, inklusive cirka 900 XNUMX personer som arbetar på plats när konstruktionen är som mest och XNUMX permanenta jobb när kraftstationen tas i drift.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend