Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Eurozonen har kommit långt, men stark bankunion fortfarande behövs, Draghi berättar ledamöterna

DELA MED SIG:

publicerade

on

mario-draghiMisslyckade banker behöver fortfarande ett "starkt och snabbt" EU-beslutssystem, och Europeiska centralbankens (ECB) tillsynsmyndighet bör ensam avgöra när de riskerar att bli olämpliga, säger ECB:s ordförande Mario Draghi (avbildad) sade till utskottet för ekonomi och valutafrågor den 3 mars. EU:s ekonomi är nu ett "halvfullt glas", men det är "fortfarande för tidigt att hävda att uppdraget är fullbordat", tillade han.

Draghi inledde sitt sista möte med kommittén före valet till Europaparlamentet och upprepade de många steg som tagits under de senaste fem åren för att ta itu med krisen. Euron är nu i en bättre position än 2009, men ytterligare steg behövs brådskande för att fullborda bankunionen och sätta den i kraft, sade han.

Ledamöternas frågor fokuserade på det kommande bankavvecklingssystemet, ECB-verktyg som kan utvecklas eller fortsätta för att hjälpa realekonomin och särskilt små företag och nästa steg för krisräddningsstrukturen för ECB/EU-kommissionen/IMF-trojkan.

Draghi ställde också frågor om de kommande stresstester för banker som ska genomföras av ECB, hans roll som ordförande i European Systemic Risk Board, och hur man bäst kan åtgärda de negativa effekterna av euroområdets mycket låga inflation.

#Draghi @ecb

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend