Anslut dig till vårt nätverk!

Banking

Bakgrundsinformation om bankunion och bank gemensamma regler

DELA MED SIG:

publicerade

on

20140409PHT43036_originalDen sista plenarsessionen för denna lagstiftare innehöll omröstningar om tre viktiga affärer för att säkerställa att bankerna själva och inte skattebetalarna är i linje med att betala kostnaderna för deras olyckor. Ledamöterna har röstat för att godkänna två lagar som rör omstrukturering och avveckling av oroliga banker och en uppdatering av systemet som garanterar insättningar under € 100,000. Denna not beskriver dessa tre lagstiftningar, som tillsammans flyttar EU många steg närmare att fullfölja bankunionen.

Men samtidigt har parlamentet också under de senaste månaderna utformat andra nya nya regler för att förhindra bankproblem snarare än att bota dem. Nyckeln bland dessa var reglerna för kapitalkrav och upprättandet av en Enda övervakningsmekanism (SSM) for banks, first pillar of the Banking Union. The capital requirement rules – a background note is available här. – will ensure that banks are stronger and act more prudently. The single supervisor, led by the European Central Bank, will ensure that banks’ problems are spotted and corrected earlier. The – the banking crisis showed that national supervisors often struggled to flag up the problems of their country’s banking champions early enough and this greatly aggravated repair costs.
Sammantaget bör dessa förebyggande och botande mekanismer säkerställa att skattebetalarna får mycket mindre bankrisk och att banker, liksom alla andra företag, kan tjäna vinster men också är i första hand att bära sina förluster och i värsta fall kan lindas upp utan att riskera en allmän finansiell nedbrytning.

Mer information

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend