Anslut dig till vårt nätverk!

Lantbruk

Jordbruk: Kommissionen godkänner den första geografiska beteckningen från Island, "Íslenskt lambakjöt", och en ny från Türkiye, "Antakya Künefesi" 

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den 13 mars godkände kommissionen den första skyddade ursprungsbeteckningen någonsin från Island, "Íslenskt lambakjöt'. 

'Íslenskt lambakjöt' är namnet på köttet från renrasiga isländska lamm, som har fötts, fötts upp och slaktats på ön Island. Fåruppfödning har en lång och rik kulturell tradition på Island. Egenskaperna hos 'Íslenskt lambakjöt' består först och främst av en hög grad av ömhet och viltsmak, beroende på att lammen strövar fritt i avgränsade vilda utmarker och växer i Islands vilda, naturliga omgivningar, där de livnär sig på gräs och andra växter. Den långa traditionen av fåruppfödning som går i arv på ön har lett till höga standarder för flockförvaltning och betesmetoder. Ett av de bästa exemplen på traditionell isländsk matlagning är lammköttssoppa. 

Kommissionen godkände också i dag 'Antakya Künefesi' från Türkiye som skyddad geografisk beteckning (SGB). 'Antakya Künefesi' är en av få desserter som innehåller ost i Turkiet. Den produceras i Hatay-provinsen och dess distrikt och künefelik kadayıf (lätt bakad tråd som deg för künefe), färsk Antakya künefelik ost (ost för künefe), smör och sirap används. Storleken på efterrätten beror på antalet portioner som ska konsumeras. Receptet och produktionsförmågan har överförts från en generation till nästa baserat på relationen mästare-lärling. 

Dessa nya valörer kommer att läggas till listan över 1,614 XNUMX jordbruksprodukter som redan är skyddade. Mer information i databasen eAmbrosia och om kvalitetssystem sida.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend