Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

Partnerskap för framtiden: Hur formar ungdomar framtiden för utbildning för ett kärnenergiföretag?

DELA MED SIG:

publicerade

on

1 december, Nizhny Novgorod. Global Impact Conference 2022 – en expertplattform med en mångmiljonpublik – var värd för diskussionerna om framtiden för utbildning, innovativ edtech och strategier för att bygga ett hållbart kunskapsekosystem.

Den speciella delen gavs till medlemmar i Impact Team 2050, som modererade panelsessionerna och presenterade resultaten av sin egen studie – Education X: Catalyst for the Future – som inkluderade viktiga rekommendationer för Rosatom, Rysslands teknikledare för kärnenergi, om att utnyttja sin utbildning och kompetensträning globalt.

För ett år sedan lanserades det globala partnerskapet med ungdomar – Impact Team 2050 – av Rosatoms generaldirektör Alexey Likhachev för att ta itu med nyckelfrågor inom företagsledning och dess omvandling i enlighet med kraven från den yngre generationen. Partnerskapet genomförs i form av CEO's Advisory Council med 11 unga män och kvinnor från 11 länder (Kina, Indien, Brasilien, Egypten, Turkiet, Uzbekistan, Kazakstan, Armenien, Argentina, Sydafrika och Ryssland). Bakom var och en av teammedlemmarna finns ungdomar i sitt eget land med sin egen uppsättning värderingar och visioner om världens utvecklingstrender.

Partnerskapet med ungdomar introducerades inom Rosatoms ansträngningar – en medlem av FN:s Global Compact – för att förbättra sin hållbara verksamhet i enlighet med 2030 FN:s agenda för hållbar utveckling. "Unga människor måste erkännas runt om i världen som drivkrafter för förändring" och bemyndigas att bli "fullständigt engagerade i beslut som påverkar deras framtid", sa FN:s generalsekreterare António Guterres vid World Youth Skills Day.

Enligt rapporten "Education X: Catalyst for the Future" har kärnkraftsutbildningen i första hand en vetenskaplig och teknisk profil som är tätt kopplad till energisektorn och detta speglar inte tidens behov. Bland initiativ som rekommenderas av ungdomar var att ta med instrument för opinionsbildning genom utbildningsplattformar som skulle hjälpa allmänheten att förklara grunderna för kärnenergi och dess tillämpningar. Kärnkraftsutbildningen måste göra en övergång från en enkelriktad till en flervägsstrategi, där vetenskapen dock ses som en kärnkraftsbas, följt av program till nya kärnkraftsföretag.

"Världen behöver en gemensam vision och mål som inte lämnar någon bakom sig samt ett brådskande skifte i ekonomiska och sociala strategier för att övervinna gemensamma problem", säger prinsessan Mthombeni, medlem av Impact Team 2050 och grundare av Africa4Nuclear (Sydafrika). Nisanur Kepceler, medlem av Impact Team 2050 från Türkiye, har uppmärksammat en enorm brist på information om ämnet kärnteknik i många delar av världen: "Vi måste höja nivån på allmänhetens medvetenhet: för det första bör detta vara göras genom utbildningsstrukturen. Rosatom, som ett företag med stor erfarenhet inom detta område, kan ta ledningen för att lösa detta problem.”

Ännu fler internationella företag och globalt fokuserade företag når ut till den yngre generationen för deras råd om att bygga strategier för en hållbar framtid. Dessa är främst ungdomsgrupper under IGO eller företagsledning. Bland de mest kända är FN:s generalsekreterares ungdomsrådgivningsgrupp för klimatförändringar. Denna trend har också återspeglas i den regionala och kommunala ledningen, det vill säga ungdomsparlamentet i Republiken Tatarstans statsråd eller New Yorks civila klagomålsprövningsnämnds ungdomsråd. Rosatom är inte ett enda affärsexempel på ett tätt samarbete med den yngre generationen: Ernst & Young har inrättat en Youth Advisory Board under sin välgörenhetsstiftelse.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend