Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

Import av fossila bränslen 2012 "kostade Europa tre gånger mer än grekiskt räddningspaket"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Energi-Kol-ResurserEurope spent €545 billion on fossil fuel imports in 2012, three times more than the Greek bailout – a report to be published by the European Wind Energy Association also claims that member states spent €406bn on fossil fuels in 2011, rising by over 25% the following year.

De totala utgifterna för importerade bränslen under denna period är lika med Nederländernas och Sveriges sammanlagda BNP. Rapporten, Undvika fossila bränslekostnader med vindkraft, beskriver också hur vindenergi undviker miljarder euro i kostnader för fossila bränslen inklusive framtida förväntningar för 2020 och 2030.

Rapporten ska släppas den 10 mars kl EWEA 2014 årliga evenemang i Barcelona. The issue of Europe’s energy security and exposure to volatile fuel prices is one reason policymakers, CEOs and stakeholders at the event will call for an ambitious 2030 renewable energy target just days before European leaders meet in Brussels to discuss the Commission’s proposals.

Under hela det fyra dagar långa evenemanget kommer stora aktörer, beslutsfattare och VD:ar inom vindsektorn att ta itu med de hårt drabbade frågor som påverkar branschen idag. Konferensen kommer att vara värd för huvudtalare inklusive den portugisiske statssekreteraren för energi Artur Trindade, Maria van der Hoeven, verkställande direktör för International Energy Agency och Hans-Dieter Kettwig, konferensordförande och verkställande direktör på ENERCON.

Under the conference’s central theme, ‘getting back to business’, the event will address some of the key issues facing the wind energy sector in 2014 including the European Commission’s proposal for 2030 climate and energy targets, finding new growth opportunities and doing business in emerging markets.

When: Monday 10 March – Thursday 13 March 2014. 
Var: Fira de Barcelona Gran Via            
Carrer del Foc 31            
08038 Barcelona, ​​Spanien

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend