Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

Ny Scope 3-rapport skickad till SEC inför Climate Week

DELA MED SIG:

publicerade

on

Orbitas, som tillhandahåller data till den amerikanska regeringen och arbetar med sju andra länder, släpper en ny rapport inför Climate Week som bedömer de finansiella riskerna amerikanska företag och investerare står inför från utländska Scope 3-avskogningsutsläpp i viktiga råvaror som nötkött, kaffe, palmolja, kakao och gummi importeras till USA. Rapporten visar att det totala riskvärdet för amerikanska investerare i tre olika scenarier varierar från 7.28 miljarder dollar till 114.98 miljarder dollar.

Rapporten skickas till SEC i kväll (13 september). Rapportförfattarna har under flera år engagerat regeringar om klimatrelaterade finansiella risker och regleringar, inklusive obligatoriska klimatutsläpp. Specifikt med den amerikanska regeringen har de engagerat FDIC, CFTF, SEC och Federal Reserve. Andra engagerade regeringar inkluderar Kanada, Finland (som medordförande för koalitionen av finansministrar under Glasgow-perioden), Tyskland, Storbritannien, Chile, Brasilien och Mexiko.

Dessutom samarbetade de med International Sustainability Standards Board som kräver avslöjande av Scope 3-utsläpp för företag mätt i enlighet med Greenhouse Gas Protocol. Orbitas har direkt arbetat med regeringar, investerare, råvaruhandlare och producenter i Indonesien, Peru och Colombia i frågorna om klimatrelaterade finansiella risker och riskerna med avslöjande av utsläpp i EU och USA för deras jordbrukssektorer.

Eftersom US Securities and Exchange Commission överväger den slutliga utformningen av sin regel för avslöjande av klimatutsläpp, är det viktigt att investerare och amerikanska företag överväger de finansiella riskerna med utsläpp från Scope 3 avskogning, deras inverkan på rykte och klimat- och biologisk mångfaldseffekter på framtida jordbruksproduktion . Kostnaderna för värdekedjan för dessa råvaror från utsläppen från Scope 3 avskogning är betydande eftersom detaljhandelspriserna på importerat nötkött kan öka med 700 procent.

Scope 3-utsläppen från avskogning från dessa råvaror som importerades till USA 2019 var större än utsläppen från hela länder inklusive Demokratiska republiken Kongo, Nicaragua eller Panama. Vår analys identifierar specifika höjdpunkter där det finns betydande ekonomiska risker, inklusive import av nötkött som står för 53 % av de totala Scope 3-importerade avskogningsutsläppen, med brasilianska nötköttsprodukter som står för 64 % av denna totala mängd. 

Här är hela rapporten.

En fullständig uppdelning av den potentiella värdekedjan i riskzonen för alla råvaror som omfattas av rapporten delas nedan.

Annons

USA:s klimatskadekostnader i procent av den totala risken för intäkter:

Alla scenarier

Kedjevärde, skador, alla scenarier   
 Scenario 1Scenario 2Scenario 3
CO2-pris/ton (USD)34.196.31,160
Nötkött21%59%712%
Kaffe7%21%249%
Gummi, naturligt2%5%61%
Palmolja (HS 1511)2%5%58%
Kakao (HS 1801)1%4%43%
Totala/högre klimatskadekostnader i värdekedjan i % av totalt5%15%184%

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend