Anslut dig till vårt nätverk!

COP28

COP28 EU Energy Days fokuserar på att genomföra omställningen av ren energi efter lanseringen av Global Pledge on Renewables and Energy Efficiency 

DELA MED SIG:

publicerade

on

Igår och idag (4-5 december) är Europeiska kommissionen värd för EU:s energidagar vid FN:s klimatkonferens (COP28) i Dubai. För första gången kommer denna högnivåkonferens att äga rum under två dagar och innehålla 9 sessioner, som sänds från EU-paviljongen i Dubai.

Händelserna äger rum efter att 121 länder anmält sig till Global Pledge on Renewables and Energy Efficiency, ett initiativ som lanserats gemensamt av EU och COP28-ordförandeskapet och presenterad av president von der Leyen vid World Climate Action Summit i helgen. Löftet sätter globala mål till tredubbla den globala installerade kapaciteten för förnybar energi och fördubbla den globala takten för energieffektiviseringar till 2030 jämfört med föregående årtionde. Att uppnå dessa mål kommer att stödja övergången till ett koldioxidfritt energisystem och bidra till att fasa ut oförminskade fossila bränslen. Även kommissionens ordförande meddelade i helgen 175 miljoner euro i stöd till Methane Finance Sprint, och vice ordförande Maroš Šefčovič kommer att vara värd för ministermötet Global Methane Pledge i kväll i Dubai.

Energikommissionär Kadri Simson (avbildad) öppnade EU Energy Days i Dubai den 4 december och sa: "Vi har precis lanserat ett globalt löfte om att tredubbla utbyggnaden av förnybar energi och dubbla energieffektivitetsåtgärder till 2030. Jag är glad att se att mer än 100 länder redan har anmält sig . Detta är en stark signal om att vi tillsammans kan gå mot framtiden för ren energi som vår planet så desperat behöver.” Hennes fullständiga tal finns tillgängligt här..

I år kommer diskussionerna att fokusera på att implementera dessa globala energimål, med paneler som täcker ett brett spektrum av ämnen, från att driva den gröna energiomställningen och gröna finansiella flöden till att digitalisera hållbarhet och en rättvis omställning. 

Deltagare kan delta i händelserna personligen eller följa på distans genom registrering på EU’s COP28 website.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend