Anslut dig till vårt nätverk!

Stöd

Ytterligare € 200 miljoner EIB att stärka Istanbuls motståndskraft mot jordbävningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

IstanbulRetrofitTURKEY_HeroEuropeiska investeringsbanken (EIB) tillhandahåller 200 miljoner euro till Republiken Turkiet som uppföljningsstöd till insatser för att minska risken för jordbävningar i Istanbul, Turkiets kommersiella och finansiella centrum.

EIB-medlen tillhandahålls inom ramen för Istanbul Seismic Risk Mitigation and Emergency Preparedness Project (ISMEP), som lanserades 2006, i ett proaktivt tillvägagångssätt för att hantera jordbävningsrisker genom förebyggande och begränsning, med facit i hand från den katastrofala jordbävningen i Marmara 1999 ISMEP samfinansieras av EIB och andra internationella finansinstitutioner (IFI), inklusive Världsbanken, Europarådets bank (CEB) och Islamiska utvecklingsbanken (IDB).

Inom ISMEP fokuserar EIB främst på offentliga byggnader för hälso- och sjukvårdstjänster och utbildning.

EIB:s ansträngningar för att skapa en bättre och säkrare stadsmiljö i regionen startade omedelbart efter jordbävningen 1999 i form av brådskande stöd till rehabilitering och återuppbyggnad. De fortsatte under 2006 med ett första EIB-lån på 300 miljoner euro, undertecknat 2008, till stöd för ISMEP-initiativet för att öka Istanbuls beredskap att möta eventuella framtida jordbävningar. Detta första EIB-lån har använts för återuppbyggnaden av 60 skolor och ett sjukhus, samt förstärkningen av byggnadsstrukturen för 54 skolor och 20 sjukvårdsinrättningar.

Detta nya EIB-lån undertecknades på dagen för invigningsceremonin för Marmaray-tunneln. Vid detta tillfälle uttalade EIB:s ordförande: "På 90-årsdagen av Turkiet vill jag betona att EIB är stolt över att vara en långsiktig partner till Turkiet. Idag är jag glad över att kunna se tidigare och framtida EIB-verksamhet i landet. EIB har tillhandahållit totalt 1.05 miljarder euro till Marmaray, ett milstolpeprojekt för Turkiet som EIB aktivt har stöttat under de senaste nio åren. Tunneln är av avgörande betydelse för Turkiets integration i Europeiska unionen och utvecklingen av dess transportnät. Vårt åtagande att förbinda Europa och Asien över Bosporen började 1968 med ett lån på 20 miljoner euro motsvarande den första hängbron. Idag undertecknar vi också ett andra lån för att ytterligare stödja motståndskraften mot jordbävningar i denna historiska stad, vilket hjälper till att skapa en säker stadsmiljö för befolkningen i Istanbul”.

Bakgrundsinformation

Europeiska investeringsbanken (EIB) är den långsiktiga utlåningsinstitutionen i Europeiska unionen som ägs av dess medlemsstater. Det gör långsiktiga finansieringar tillgängliga för sunda investeringar för att bidra till EU: s politiska mål.

Annons

För mer information, klicka här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend