Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europeisk satsning på att ta sig an Silicon Valley får fart

DELA MED SIG:

publicerade

on

Datorchips_kretskortTekniska ledare, globala företag, universitet och finansinstitutioner har anslutit sig till Europeiska kommissionen i två initiativ för att fostra Europas tekniska och digitala nystartade företag till globala internetföretag. Vicepresident Neelie Kroes lanserade idag (23 januari) en ny accelerator – Startup Europe Partnership – och en ny tankesmedja – European Digital Forum – vid World Economic Forum i Davos. "Europa behöver blomstrande startups och globala internetföretag för att bli ett globalt tillväxtcentrum igen", sa Kroes.

Grundande partners till dessa projekt är: Telefonica, Orange, BBVA, Europeiska investeringsbanken, Cambridge University, IE Business School, Humboldt University, Lissabonrådet, Nesta och Mind the Bridge Foundation. Startup Europe Partnership kommer att hjälpa nystartade företag att bryta igenom sitt nationella glastak till global mognad. Dess sekretariat kommer att ledas av Tänk på Bridge Foundation, ett icke-vinstdrivande företag och Nesta, Storbritanniens innovationsstiftelse.

Neelie Kroes sa: "Politiker skapar inte jobb, det gör entreprenörer. Vi kommer att stödja det tänkesättet och driva europeiska nystartade företag bortom deras komfortzon. Och då ska vi komma ur vägen. Ibland är det bästa en politisk ledare kan göra att komma ur vägen.” European Digital Forum kommer att ge entreprenörer en röst i politiska debatter och har som mål att bli Europas ledande tankesmedja och policynätverk för digitalt entreprenörskap. Den kommer också att producera ett årligt digitalt ekonomiindex för att mäta hur vänligt Europa är mot det tankesätt som krävs för att lyckas i den digitala eran. Dess sekretariat kommer att ledas av Lissabonrådet i samarbete med Nesta.

Startup Partnership och Digital Forum är kommissionens första konkreta åtgärder för att skapa nya affärsvillkor i Europa efter leverans av ett manifest av Startup Europe ledare Club till Europas premiärministrar och presidenter i oktober 2013 (IP / 13 / 989).

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend