Anslut dig till vårt nätverk!

EU

toppmötet 32nd EU-Ryssland

DELA MED SIG:

publicerade

on

7e334a561e043f2d30818f8e9fff-grandeDet 32:a toppmötet mellan EU och Ryssland äger rum den 28 januari i Bryssel. EU kommer att representeras av Europeiska kommissionen Ordförande José Manuel Barroso och Europeiska rådets ordförande Herman Van Rompuy. Catherine Ashton, unionens höga representant för utrikesfrågor och säkerhetspolitik och vice ordförande för Europeiska kommissionen, kommer också att delta. Ryssland kommer att representeras av Rysslands president Vladimir Putin, tillsammans med utrikesminister Sergey Lavrov. Toppmötet kommer att bestå av ett möte mellan rektorer och nyckelrådgivare i ett format som främjar en fördjupad politisk diskussion, följt av en arbetslunch i samma format. En presskonferens kommer att hållas i slutet av lunchen.

President Barroso sa: "Både Ryssland och Europeiska unionen har mycket att vinna genom att stärka vårt samarbete som strategiska partner - men för att detta ska bli framgångsrikt behöver vi ömsesidig förståelse och strategiskt förtroende. Det är detta vi kommer att försöka befästa på vår nästa toppmöte, genom en öppen diskussion om våra gemensamma intressen, såväl som om våra meningsskiljaktigheter och de bästa sätten att övervinna dem. En ärlig, framåtblickande dialog om framtiden för våra ekonomiska och politiska förbindelser är ytterst viktig till förmån för våra människor och för en demokratisk, välmående och stabil kontinent."

"Detta toppmöte är ett tillfälle för en verklig gemensam reflektion över karaktären och inriktningen av det strategiska partnerskapet mellan EU och Ryssland. Våra gemensamma intressen är många och de uppmuntrar oss att arbeta konstruktivt tillsammans. Vi har dock också haft ett antal skillnader som måste diskuteras och förtydligas. I detta ögonblick måste vi fokusera på vårt gemensamma grannskap, regionala integrationsprocesser, handelsfrågor och internationella åtaganden", sa president Van Rompuy inför mötet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend