Anslut dig till vårt nätverk!

EU

European Capital of Innovation finalister tillkännagav: Barcelona, ​​Grenoble och Groningen

DELA MED SIG:

publicerade

on

stad av innovationBarcelona (Spanien), Grenoble (Frankrike) och Groningen (Nederländerna) är de tre finalisterna för den första Europeiska innovationens huvudstad award, eller iCapital (IP / 13 / 808). Vinnaren av priset på €500,000 XNUMX kommer att tillkännages vid avslutningsceremonin för Innovation konvention 2014, Europas främsta innovationsevenemang som kommer att äga rum i Bryssel den 10 och 11 mars.

Research, Innovation and Science Commissioner Máire Geoghegan-Quinn said: “I want to thank all those cities that entered the iCapital competition. The high level of all proposals shows the tremendous work done at the local level to drive innovation in Europe. I am certain that these measures will contribute to growth and jobs in the EU.”

De tre finalisterna valdes ut från en kortlista med sex tävlande (IP / 14 / 67) by an independent panel of experts on the basis of their main achievements and policies building the best “innovation ecosystem”. Barcelona has been highlighted “for introducing the use of new technologies to bring the city closer to citizens”, Grenoble for “investing in scientific and technological breakthroughs through established local synergies” and Groningen “for the use of new concepts, tools and processes to develop a user-centred smart energy ecosystem”.

Bakgrund

Innovation is central to economic growth and business competitiveness, and is at the heart of the EU’s Europe 2020 strategy. Two thirds of the EU population now lives in urban areas. These areas therefore have a key role to play in making Europe more innovative.

För mer information, Klicka här, här. och här.

 

Annons

 

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend