Anslut dig till vårt nätverk!

Kvinnors rättigheter

Kvinnoforum 2024

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den pulserande staden Barcelona, ​​Spanien, var värd för Women's Forum 2024 den 27-28 mars 2024, och samlade en mångsidig och inflytelserik samling av presentatörer, deltagare och utställare från hela världen. Med ett gemensamt engagemang för att främja kvinnors egenmakt och jämställdhet, konvergerade deltagarna för att engagera sig i meningsfulla diskussioner, dela kunskap och främja värdefulla kontakter.

Under det övergripande temat "Breaking Barriers, Shaping the Future of Women" syftade forumet till att integrera röster från olika sektorer relaterade till kvinnofrågor, inklusive kända talare, forskare, medicinsk personal, studenter och intressenter.

Arrangerat av hängivna proffs som engagerade sig i att främja jämställdhet, innehöll evenemanget en dynamisk agenda fullspäckad med keynote-forum, talarsessioner, paneldiskussioner och nätverksmöjligheter.

På dag ett bjöds deltagarna på tankeväckande presentationer som täckte ett brett spektrum av ämnen, från effekten av upprepad transkraniell magnetisk stimulering på mental hälsa till att utforska verkställande funktionsbrister vid ADHD och ASD.

Värdefulla talare från hela världen delade med sig av sin expertis och insikter och gav värdefulla perspektiv på frågor som hållbarhetsresultat i finanssektorn och interprofessionella insatser för behandlingsresistent depression.

Engagerande diskussioner om ämnen som att hela kvinnors trasiga relation till makt och att vårda mental styrka hos kvinnor underströk vikten av att ta itu med mångfacetterade utmaningar som kvinnor står inför i olika aspekter av livet.

Dag två fortsatte farten med keynote-forum som utforskade bildning av neurala kretsar, religion, känslor och självförstärkning, tillsammans med paneldiskussioner om inre styrka, inkluderande ledarskap och beslutsfattande.

Annons

Konferensen kulminerade med en virtuell session på dag tre, med keynote-forum om ämnen som sträcker sig från hjärnans hälsa till att bryta stereotyper i näringslivet, tillsammans med posterpresentationer som visar upp innovativa forskningsinitiativ som syftar till att förbättra mental hälsa och välbefinnande.

Ta itu med den humanitära krisen: Förespråkar för återvändande av bortförda ukrainska barn

Mitt i de insiktsfulla diskussionerna och presentationerna höll Alona Lebedieva, en ukrainsk medborgare, ett övertygande tal som kastade ljus över en fruktansvärd humanitär kris som utspelar sig i hennes hemland.

Lebedieva lyfte fram den oroande trenden med att ukrainska barn förs bort och olagligt överförs till Ryssland, där de utsätts för tvångsadoption och "omskolningsprogram".

Lebedieva erinrade om FN:s millenniedeklaration från 2000 och beklagade kränkningen av principerna om mänsklig värdighet, rättvisa och jämlikhet, särskilt för utsatta barn som drabbats av konflikter.

Hon underströk de förödande konsekvenserna av Ryska federationens väpnade intervention i Ukraina, vilket resulterade i ett decennierlångt krig och tvångsförflyttning av miljoner.

Trots internationella protester och rättsliga åtgärder, inklusive anklagelser om utvisning av barn från ryska styrkor och en arresteringsorder för Rysslands president Vladimir Putin och barnombudsmannen Maria Lvova-Belova, fortsätter krisen.

Den ukrainska regeringens och icke-statliga organisationers ansträngningar för att ta itu med krisen hindras av problemets omfattning och komplexitet.

Som svar på det akuta behovet av åtgärder fungerade Lebedievas tal som en kraftfull uppmaning att ena det internationella samfundet och ukrainska organisationer i kampen för att få hem alla bortförda barn.

Det underströk det moraliska kravet att skydda barns rättigheter, bevara deras kulturella identitet och säkerställa att de säkert återvänder till sina familjer.

Slutsats

Women's Forum 2024 i Barcelona var en viktig plattform för att främja kvinnors rättigheter och möjligheter, främja dialog, samarbete och kunskapsutbyte.

När världen brottas med angelägna frågor, inklusive humanitära kriser som bortförandet av ukrainska barn, betonade forumet vikten av kollektiva åtgärder för att forma en mer rättvis och inkluderande framtid.

För mer information om Women's Forum och kommande evenemang, besök den officiella webbplatsen på scholarsconferences.com/womens-forum.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend