Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska alliansen för personifierade Medicine

#Hälsa: Att lämna EU är inte den bästa planen för ett sunt Storbritannien

DELA MED SIG:

publicerade

on

sjuksköterska_1470102c

Som alla läsare kommer att veta vid det här laget kommer Storbritannien att hålla en "in-ut" folkomröstning om sitt medlemskap i EU den 23 juni i år, skriver Europeiska alliansen för personifierade Medicine (EAPM) Verkställande direktör Denis Horgan.

Det meddelade Londons borgmästare Boris Johnson på helgen - i kölvattnet av sin premiärminister David Cameron's arbete i förra veckan's toppmöte i Bryssel - att han skulle stödja 'lämnar' kampanj.

Detta kom efter månader av Johnson fördröja sitt beslut, vilket ledde till att många observatörer under de senaste timmarna bildade sig en uppfattning att han valde att ställa sig på sidan 'ut' lobbyn är ett cyniskt försök att bli Storbritannien'nästa premiär.

Alla tror inte på det förstås, och han skriver säkert en och annan trevlig sak om sin ledare - "David Cameron har gjort sitt allra bästa, och han har uppnått mer än många förväntat sig. Det finns ett användbart språk om att sluta "allt närmare förbund" från att ansöka till Storbritannien, om att skydda euro-outs från euro-ins, och om konkurrens och avreglering," i en kolumn på 2,000 XNUMX ord The Daily Telegraph.

Men de två är verkligen inställda på att drabbas samman, och har faktiskt redan gjort det, med Downing Street som avfärdar Johnson's uppenbara förslag att det skulle kunna bli en andra folkomröstning om Storbritannien avgivna att lämna. En officiell talesman upprepade Cameron's kommentar att a "en röst för att lämna är en röst för att lämna".

På andra ställen i sitt missiv säger Johnson att: "Det är dags att söka en ny relation, där vi lyckas frigöra oss från de flesta av de överstatliga elementen."

Annons

När det gäller hälsoarenan – en fråga som påverkar potentiella 500 miljoner patienter i (för närvarande) 28 medlemsländer (inte minst de 64+ miljonerna i Storbritannien), finns det väldigt få 'överstatliga inslag' eftersom hälsa är en kompetens för varje enskild nation.

I Storbritannien har de senaste fem åren sett förändringar av NHS och fler är nu på väg, med privata företag som Virgin som blivit allt mer involverade i hälso- och sjukvård, inte minst inom cancerområdet.

Även i The Daily Telegraph Erik Nordkamp, ​​than UK huvud of Pfizer en av världen'är största läkemedelsföretagen, säger det han skulle "inte vill bli cancerpatient i England".

Det uppgav läkemedelsjättens verkställande direktör England har ett av de sämsta resultaten för cancerpatienter bland OECD-klubben av rika nationer, Lägga att England också är ett av de sämsta länderna i världen - om inte det sämsta - för att få genombrottsdroger till de som behöver dem.

OK, om du vill vara cynisk så skulle Nordkamp verkligen älska att sälja mer droger till NHS, men siffrorna inte't ljug: cöverlevnadssiffror för förfäder i Storbritannien beräknas vara över tio år efter de i många andra europeiska länder.

Och överlevnadsgrad för bröstcancert.ex. tyna bort långt under the nivåer sett i Frankrike, Sverige och Italien före 21-talets början.

Han har stöd från andra i vet, med Macmillan cancerstöd anropande situationen 'skamlig', inte minst för att alltför många patienter dör i onödan i England när de cskulle överleva om de hade behandlats någon annanstans i Europa.

Experter sa att ttusentals patienter skulle utsättas för risk av förra året's omskakning av Cancerdrogfonden, ger läkemedelsransoneringsorganet NICE sista ordet över vilka behandlingar som kan erbjudas.

Läkare och aktivister varnade i början av 2015 för att detta skulle begränsa tillgången till livräddande läkemedel på grund av avslaget på banbrytande behandlingar som redan finns i andra länder.

Nordkamp tillade det regeringen's förslag om ovanstående reformer skulle sluta svika patienter och "ställ tillbaka klockan fem år", samtidigt som det fördömer NICE metodik för att testa behandlingar som "inte lämplig för ändamålet" .

Detta är i huvudsak bför expert förståelsen av cancerns natur har förändrats, och det vet vi nu att det är hundratals unika sjukdomar - snarare än bara en - som kräver riktad vård.

SNYGGT åsido, dark muttrade om nedmonteringen av NHS har mullrat vidare under Cameron's regering och ändå, på ett eller annat sätt Storbritannien - som med alla andra länder inom unionen - har att ta itu med frågan om en befolkning som lever längre, som behöver arbeta i fler år på grund av en pensionsdal, och en som kommer att se individer, i många fall, lida av inte bara en utan två eller tre sjukdomar p.g.a. deras stigande ålder.

Den Brysselbaserade European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) är fast övertygad om att integrationen av denna spännande nya behandlingsform, till stor del baserad på användning och tillämpning av genetiska vetenskaper, i Storbritannien och på andra håll erbjuder det bästa möjlighet att ge rätt behandling till rätt patient vid rätt tidpunkt. 

Detta kommer att förbättra livskvaliteten för en patient (och i många fall rädda den), hålla honom eller henne borta från dyra sjukhus och operationer och utöka medborgarens förmåga att arbeta och därmed bidra till ekonomin. 

Fefter obestridlig misslyckande med en enstaka mentalitet där läkare behandlar efter befolkningsgenomsnitt snarare än av individen (inklusive hans eller hennes livsstilsval), är den personliga medicinmetoden den enda realistiska vägen framåt.

För att främja detta finns det helt klart ett behov av 'mer' inte 'mindre' Europa när det kommer till sjukvård, och inte bara i Storbritannien. jagenskilda länder måste spela en stor roll på nationell nivå och det är det Uppenbara att det behövs mycket mer gränsöverskridande samverkan inom flera områden. 

Dessa inkluderar, men är inte exklusiva för, insamling, lagring och delning av Big Data, genomförande av effektiva kliniska prövningar av sällsynta sjukdomar (med, per definition, mindre grupper i varje land eller regioner i ett land), utbildning av hälso- och sjukvårdspersonal i framväxande behandlingar passande tillgängliga, investeringar i forskning och mycket mer samarbete mellan olika discipliner, inom och mellan Medlem Sför att uppmuntra innovation och minska dubbelarbete.

En av EU:s nyckelsatser är att förbättra dess liv medborgare och miljarder euro satsas årligen på till exempel forskning om botemedel mot sjukdomar.

Mer samarbete innebär mer delning av resurser, vilket kommer att möjliggöra förbättringar av hälso- och sjukvårdssystemen.

EU är stolt över att sträva efter jämlikhet och, som nämnts, förbättra livet för alla sina medborgare. Statistik kan användas för att illustrera många saker, och det är säkert möjligt att hitta några som starkt tyder på att Storbritannien sviker sitt folk i vissa sjukvårdshänseenden.

Om den inte kan hänga med i den moderna medicinens tidsålder ens i ett enat Europa, hur förväntar den sig att klara sig själv? Något att fundera över, mr Johnson.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend