Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

#Ukraina: Europaparlamentet lovar sitt stöd för Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

schulz groysman Ukraine EP

"Samarbete med Ukraina är viktigt och vår solidaritet bör inte ifrågasättas", sa Europaparlamentets ordförande Martin Schulz vid inledningen av "Ukraina-veckan" på måndagskvällen (29 februari). Denna 3-dagars konferens på hög nivå samlar parlamentsledamöter, nationella och ukrainska parlamentsledamöter för att dela erfarenheter om god parlamentarisk praxis, lagstiftning och representation.

Evenemanget "uppvisar stark solidaritet mellan Europaparlamentet och Verkhovna Rada i Ukraina", sade Schulz. "Du behöver vårt stöd och du kommer att få det. Men rekommendationer för att reformera VRU bör inte läggas in i arkivskåpet, utan implementeras", tillade han.

 "Ukraina behöver starka institutioner och vi är redo att påbörja reformer för att stärka demokratin i Ukraina. [...] Nackdelarna, såsom etik eller politisk kultur, kommer inte att hindra det", sa ordförande för Vekhovna Rada Volodymyr Groysman.

EU-kommissionären för europeisk grannskapspolitik och utvidgningsförhandlingar Johannes Hahn uttryckte också sitt stöd för Ukraina och noterade att "EU inte stöder politiska partier eller politiker, utan principerna om rättsstatsprincipen och demokrati".

Konferensens medordförande Elmar Brok (EPP, Tyskland) och Andrej Plenković (EPP, Ungern) betonade att det inte finns någon hållbar demokratisk och politisk utveckling av ett land utan ett riktigt effektivt, oberoende och välfungerande parlament. "Varje vecka i Europaparlamentet är Ukrainas vecka", tillade herr Plenković.

Vid öppningen presenterade Europaparlamentets förre ordförande Pat Cox sin rapport och en kapacitetsbyggande färdplan för VRU, som kommer att utgöra en grund för ytterligare debatter om "Ukrainaveckan" på tisdag (1 mars). "Den drivande idén för denna rapport var att stabilitet i demokrati, ekonomisk och social situation bygger på starka och oberoende institutioner", sade han.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend