Anslut dig till vårt nätverk!

EU

# Flyktingar: Guy Verhofstadt säger att "kommissionens flyktingkarta är för byråkratisk och för långsam i genomförandet"

DELA MED SIG:

publicerade

on

df4ed156348e47a8870b935352d10491_Guy_VerhofstadtInför den officiella presentationen av Europeiska kommissionens färdplan för att återställa ordningen vid EU:s gränser, som ska presenteras i morgon, har Guy Verhofstadt, ALDE-gruppledare, idag uttryckt sin besvikelse med tanke på den långa tid som åtgärderna föreslagit behov av att genomföras.

Verhofstadt sa: "Kommissionen säger att vi bara har 10 dagar kvar att rädda Schengen men föreslår sedan en uppsättning åtgärder som kräver 10 månader för att genomföras. Denna färdplan är för byråkratisk och för långsam".

"Färdkartan innehåller i stora drag de rätta åtgärder som denna kris kräver, såsom en seriös uppföljning av situationen vid de grekiska gränserna, både personalstöd och tvångsåtgärder för Grekland, översynen av Dublinsystemet och omvandlingen av Frontex till ett fullfjädrad europeisk gräns- och kustbevakning”.

"Men det är absolut oklart varför denna färdplan är full av byråkratiska utvärderingar och rapporter som försenar genomförandet av planen till slutet av året. Vi vet vad problemen är, vi vet var de finns och vi vet hur vi ska lösa dem. . Tävlingen pågår för att sätta lösningar på plats innan vädret förbättras och flyktingströmmarna ökar dramatiskt. Vi behöver åtgärder nu".

"Lejonparten av de åtgärder som kommissionen föreslagit kan genomföras direkt, utan att någon lagstiftning behövs. På grund av nödsituationen i Grekland men även resten av Europeiska unionen tillåter artikel 78.3 i EU-fördraget oss att sätta upp en gräns. och kustbevakning och skicka en europeisk arbetsgrupp till Grekland för att omedelbart registrera flyktingar”.

"Vi har helt enkelt inte råd att vänta till september med att upprätta gräns- och kustbevakningen och till december för att normalisera situationen inom Schengenområdet, som kommissionen föreslog. Både de ekonomiska och humanitära kostnaderna för att vänta ytterligare 7 till 10 månader är helt enkelt för höga. ."

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend