Anslut dig till vårt nätverk!

Belgien

#Health: ONE och Bono välkomnar EU: s ledarskap i kampen mot aids, tuberkulos och malaria

DELA MED SIG:

publicerade

on

bly_storEuropeiska kommissionen kommer att bidra med 470 miljoner euro till den globala fonden för att bekämpa aids, tuberkulos och malaria för perioden 2017-19. Detta tillkännagavs idag (3 mars) av kommissionären för internationellt samarbete och utveckling, Neven Mimica.

Bono (avbildad), lead singer of U2 and co-founder of The ONE Campaign and RED, said: “Twenty-seven just became my favourite number. The Global Fund is the best tool we have to fight AIDS, tuberculosis and malaria and this 27 per cent increase shows real leadership by the European Commission. If others raise their game in the same way, we could save eight million lives over the next three years and deal a crippling blow to these three deadly diseases.”

Detta löfte, som tillkännagavs före ett möte mellan kommissionären och Global Funds verkställande direktör Mark Dybul, skulle representera en ökning med 27 procent jämfört med vad EU för närvarande bidrar med till Global Fund.

Tamira Gunzburg, Brysselchef för The ONE Campaign, sa: "ONE är oerhört nöjd med EU:s löfte att öka finansieringen till den globala fonden. Global Fund är en otroligt effektiv mekanism i kampen mot dessa sjukdomar och har hittills räddat 17 miljoner liv. Med denna investering har EU visat att det menar allvar med att nå Globala mål 3, som utlovades av världens ledare för bara sex månader sedan, och vi förväntar oss att andra följer efter.”

I år försöker Global Fund samla in minst 13 miljarder dollar för den kommande treårsperioden (2017–19) för att fortsätta sitt kritiska arbete och för att skala upp de mest effektiva nya insatserna i kampen mot AIDS, tuberkulos och malaria.

Idag har dödsfallen i aids, tuberkulos och malaria minskat med mer än en tredjedel i de länder där Global Fund investerar.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend