Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#ProtectedFood: Kommissionen godkänner två nya skyddade geografiska beteckningar från Tyskland och Spanien

DELA MED SIG:

publicerade

on

grön sås mat

Kommissionen har idag godkänt tillägget av två nya produkter till registret över skyddade geografiska beteckningar (PGI).

Från Tyskland, 'Frankfurter Grüne Soße’ or ‘Frankfurter Grie Soß' (avbildad) är en fräsch örtblandning gjord av färska blad, stjälkar och knoppar. De sju typerna av örter som används för att göra 'Frankfurter Grüne Soße'/'Frankfurter Grie Soß', oavsett om de odlas utomhus eller under tak, måste odlas i Frankfurt am Main eller i städerna som gränsar till staden.

Från Spanien, 'Polvorones de Estepa' är bakade degbitar med mandel och kanel traditionellt gjorda till jul. Liten, rund och täckt med florsocker, Polvorones de Estepa tillverkas i kommunen Estepa som ligger i provinsen Sevilla. Dessa nya valörer kommer att läggas till listan över över 1,330 XNUMX produkter som redan är skyddade.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend