Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europeiska unionen tillkännager 194 miljoner euro för att stödja #Irak vid löfteskonferensen i Washington

DELA MED SIG:

publicerade

on

mideast-iraq.jpeg37-1280x960Vid den internationella löfteskonferensen till stöd för Irak, i Washington, tillkännagav Europeiska unionen nytt bistånd till det krigshärjade landet värt 194 miljoner euro (215.5 miljoner dollar).

Det nya stödet kommer eftersom mer än 3.4 miljoner människor har fördrivits i landet på grund av den pågående konflikten, varav mer än hälften är barn.

Humanitarian Aid and Crisis Management Commissioner Christos Stylianides, who made the EU pledge in Washington D.C., said: “The humanitarian situation in Iraq risks getting worse without solid international support. The European Union is at the forefront of humanitarian efforts to get lifesaving supplies to those who need it most, as fast as possible. This new aid package will help us support more Iraqis in need and also Syrian refugees who fled one conflict to find themselves in another. We must be prepared for more humanitarian consequences as a result of the conflict, especially in areas like Anbar and towards Mosul. We can make the difference in Iraq, and to do so we need also to broaden the pool of international aid donors.”

International Cooperation and Development Commissioner Neven Mimica added: “The EU is committed to support Iraq’s long-term recovery efforts through our development cooperation. We want to help stabilize the country and assist the millions of internally displaced people. We want to improve people’s access to basic services and make public expenditure more efficient. The international community, and in particular the countries in the region, needs to play a key role in addressing the crisis and supporting regional stability.”

EU:s löfte omfattar både humanitärt bistånd och stabiliserings- och utvecklingsbistånd.

Bakgrund

As the situation in Iraq deteriorates humanitarian needs continue to grow. Ten million people, nearly a third of the country’s population, rely on humanitarian assistance.

Annons

Som svar på växande behov ger Europeiska unionen betydande ekonomiskt stöd till det irakiska folket. Sedan januari 2014 har EU:s humanitära bistånd bara svarat för nästan 238 miljoner euro (264.4 miljoner dollar) och tillhandahållit livräddande operationer i hela landet, särskilt i svåråtkomliga områden och konfliktdrabbade platser där behoven är som störst. Finansiering stöder livräddande humanitärt bistånd, med full respekt för humanitära principer och riktar sig till de mest utsatta människorna utifrån behov. Finansieringen går både till internflyktingar och syriska flyktingar i Irak.

Löftekonferensen till stöd för Irak äger rum i Washington DC. Dess mål är att ge akut ekonomiskt stöd som svar på denna kris och att samla in bidrag från det internationella samfundet för att möta de utmaningar som det irakiska folket står inför.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend