Anslut dig till vårt nätverk!

EU

I parlamentet denna vecka: #Terrorism, #FutureofEurope, anti-penningtvätt

DELA MED SIG:

publicerade

on

riksdagen 1Med kommittémöten och årets sista plenarsession att förbereda sig för har medlemmarna en hektisk vecka i beredskap för dem i Bryssel. Medlemmarna röstar om förslag för att minska industriella utsläpp av växthusgaser, för att hjälpa medlemsländerna att bättre bekämpa terrorism och att göra EU mer demokratiskt och öppet. De politiska grupperna förbereder sig också för nästa veckas sammanträde i Strasbourg, där Sacharovpriset 2016 kommer att delas ut till yazidiska överlevande och förespråkarna Nadia Murad och Lamiya Aji Bashar.

På måndag (5 december) medborgerliga fri- och rättigheter röstar om ett utkast till EU terrorismbekämpning direktiv. Enligt direktivet skulle resa utomlands i terroristsyfte, utbildning, anstiftan till terrorism eller finansiering av terroristverksamhet vara brottsligt.

Även på måndagen utskott transport röstar om regler för att öppna upp EU-marknaden för inrikes persontrafik på järnväg och för att säkerställa lika villkor för järnvägsföretag. Ett pressseminarium om detta ämne med viktiga parlamentsledamöter och experter äger rum på tisdag och onsdag.

Utrikes- och utvecklingsnämnderna träffa på måndag med företrädare för det syriska civilförsvaret. Bättre kända som de vita hjälmarna, är de ett frivilligt team av första responders i Syrien.

Förslag om att förbättra EU-institutionernas demokratiska ansvarsskyldighet och öppenhet ska röstas fram i konstitutionsutskottet på torsdag. Bland förslagen finns direktval till kommissionens ordförande, införandet av europeiska partilistor och förstärkning av EU:s försvarspolitik och ekonomisk styrning.

Mer information

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend