Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Kinas #BikeSharing industrin hängslen för explosiv tillväxt

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kinas cykeldelningsindustri har anammat en explosiv tillväxt sedan förra året. Data visade att i slutet av förra året har miljontals cyklar som erbjuds av över 20 cykeldelningsföretag utökat sin tjänst till nästan 19 miljoner användare, skriver Qiang Wei.

Cykeldelningstjänsten gör det möjligt för användare att hitta, låsa upp och betala för att hyra cyklarna via en smartphone-app. Mobike och Ofo är bland de två största av en växande skörd av privata cykeldelningsoperatörer.

Ofo, företaget bakom de gula tvåhjulingarna, meddelade den 1 mars att de har samlat in 3.1 miljarder yuan (450 miljoner USD) i en ny finansieringsrunda. Det representerar inte bara den största enskilda affären i termer av fond som samlats in av ett cykeldelningsföretag, utan sväller också företaget till branschens rikaste enhörning, ett nystartat företag värderat till över 1 miljard dollar.

Offentlig cykel är inte en fräsch grej. Många kinesiska städer har lanserat offentliga cyklar tidigare för att möta medborgarnas krav på den "sista milen" av kollektivtrafik, men överbelastade offentliga utrymmen och komplicerade procedurer hämmade takten i sådana ansträngningar.

Till skillnad från de tjänster som tillhandahålls av lokala myndigheter kan användare av de nyligen framväxande delade cyklarna som Orange-hued Mobike hitta och betala för cyklar via en smartphone-app och sedan lämna dem var de vill. Cykelns plats kommer att registreras av dataplattformarna, så att nästa användare lätt kan hitta en.

Den ekonomiska och bekväma tjänsten svarar också på Kinas krav på gröna, energibesparande transporter och lockar en mängd fans på grund av dess bekvämlighet och låga pris.

Annons

Dessa cyklar, en kombination av delningsekonomi, högteknologi och marknadskrav, ger också omvärlden en inblick i Kinas enorma potential inom delningsekonomi.

PwC:s prognoser visar att fem nyckeldelningssektorer – resor, bildelning, ekonomi, bemanning och musik- och videoströmning – har potential att öka de globala intäkterna till cirka 335 miljarder dollar år 2025, över 20 gånger högre än antalet 2016.

Den senaste rapporten som släppts av McKinsey & Company om Kinas delningsekonomi avslöjade att delad transport vinner stor popularitet på den kinesiska marknaden, medan kontorsutrymmen och teknikdelning ökar.

Hittills har Kinas delningsekonomi tillämpats inom transporter, kontorslokaler, kompetens och ekonomi, medan segmentområden inklusive biluthyrning, cykeldelning, bildelning och lägenhetsuthyrning växer i snabbare takt.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend