Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Upptäck #HistoryOfEurope i parlamentets tidslinje

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vad vet du om Europas och Europaparlamentets historia? Ta reda på alla viktiga fakta i denna interaktiva tidslinje.

Europaparlamentet, det enda direktvalda EU-organet, är en integrerad del av det europeiska projektet. Den har genomgått en gradvis men djup förvandling från ett rådgivande organ med få formella befogenheter till en medlagstiftare på lika villkor med EU:s råd, som representerar medlemsländerna.

Fördjupa dig i vår interaktiv tidslinje för att ta reda på allt du behöver veta om den långa resan för den institution som grundades 1952 och som ursprungligen var känd som Gemensamma församlingen för Europeiska kol- och stålgemenskapen.

Tidslinjen visar också hur Europeiska unionen har expanderat under åren för att sammanföra en en gång delad kontinent, inklusive ökningen av antalet medlemsländer från sex till 28, efter tillkomsten av Kroatien 2013.

Bläddra genom åren och upptäck genom korta texter, foton och videor hur Europaparlamentet har utvecklats och åstadkommit förändringar som gynnar vår vardag.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend