Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

I Washington, lovar Tzipi Livni att "skapa lösningar och fatta beslut för framtiden"

DELA MED SIG:

publicerade

on

Justitieminister Tzipi Livni och palestinska chefsförhandlaren ErekatIsraels justitieminister Tzipi Livni lovade att "skapa lösningar och fatta beslut för framtiden", snarare än att anspela på det förflutna, när hon avslutade den första omgången av förnyade fredssamtal med den palestinske chefsförhandlaren Saeb Erekat och USA:s utrikesminister John Kerry i Washington tisdag.

Efter ett trepartsmöte i utrikesdepartementet höll de en gemensam presskonferens där Kerry berömde USA:s president Barack Obamas beslutsamhet att återuppliva den slumrande fredsprocessen.                                                                                                               Justitieminister Tzipi Livni och
Den palestinske chefsförhandlaren Erekat

Båda sidor kommer att samlas igen för "sakliga" samtal inom två veckor i Jerusalem eller de palestinska områdena.

Livni upprepade sekreterarens beröm och var full av uppskattning för Obamas "personliga engagemang för fred och Israels säkerhet".

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu fick också en viss grad av beröm på grund av hans "modiga ledarskapshandling".

Hon medgav att mötet på neutralt territorium bara var början på svåra kompromisser som skulle krävas från båda sidor, tillade hon: "Vi är hoppfulla, men vi kan inte vara naiva. Vi har inte råd med det i vår region. Vi är skyldiga vårt folk att göra allt, men allt vi kan för deras säkerhet och för hoppet om fred för framtida generationer.”

Direkt till sin palestinska motsvarighet Erekat sa hon att även om "vi inte nådde återvändsgränd i det förflutna, slutförde vi inte vårt uppdrag", eftersom hon uppmanade honom att inte slösa bort den möjlighet som det USA-stödda förnyade initiativet gav. , när hon hyllade ett budskap av realistisk optimism att "förhandlingarna som vi har återupptagit idag kommer, hoppas jag, att en gnista av hopp, även om det är liten, kommer att växa fram ur cynism och pessimism som så ofta hörs".

"Det är vår uppgift att arbeta tillsammans så att vi kan förvandla den där gnistan av hopp till något verkligt och bestående", avslutade hon.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend