Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Sociala medier: Alternativa synpunkter på EU-valet

DELA MED SIG:

publicerade

on

20130108PHT05241_originalDen 25 maj kommer 400 miljoner medborgare att uppmanas att välja ledamöter till Europaparlamentet för de kommande fem åren. De sociala medierna och alternativa kommunikationsverktyg erbjuder användarna nya sätt att dela information om Europaparlamentet, dess arbete och dess befogenheter.

Nya dedikerade applikationer, videor och infografik finns tillgängliga på EU-valet och webbplatsen för sociala medier. Här är en kort sammanfattning av de olika informationskanalerna som erbjuds av Europaparlamentets informationskampanj.

En miljon visningar på sociala medier

Europaparlamentet erbjuder två Facebook-applikationer för EU-valet. De « Jag är en väljare » ballongstart och tävlingsapplikation erbjuder dig ett roligt sätt att berätta för dina vänner att du röstar och varför. Den längsta kedjan i denna applikation, tillgänglig på 24 språk, länkar för närvarande samman 12 personer över 102,000 XNUMX km.

Smakämnen En smak av Europa aapplikationen gör att du kan skapa ett Facebook-event för att träffa dina vänner på valresultatkvällen – 25 maj – dela europeiska recept och laga mat. Flera kända europeiska kockar, från sju medlemsländer, kommer att erbjuda sina recept via denna applikation. Med 18,000 XNUMX klick hittills är det mest populära receptet hittills ett litauiskt, för kall rödbetssoppa.

Smakämnen storychangers.eu webbplatsen uppmanar unga européer att rösta den 22-25 maj. Detta onlineevenemang erbjuder en interaktiv videoanimationshistoria som studiokonstnärer kommer att ge alternativa avslut som föreslås av användare från 6-9 maj. #Berättelseväxlare har redan haft över 2,480,000 635 XNUMX visningar på Youtube och Facebook och XNUMX föreslagna alternativa slut.

Även för ungdomar, och särskilt de som röstar för första gången 'Och så kom en massa får" video finns på Youtube och Facebook.

Annons

Europaparlamentet har också skickat 28 blå och gula figurer, kända som YABs och dekorerade i de 28 EU-medlemsländernas färger, på en resa som börjar i varje medlemslands huvudstad. YAB:erna måste ta sig tillbaka till Bryssel före valet. Du kan följa deras framsteg på Instagram, med hashtaggen #YaBs2014.

Finns på valwebbplats

ta 'tidsmaskin' virtuell resa mellan 1979 och 2014. Använd 'Boxa din EP' som ett roligt sätt att utforska parlamentet och dess beslut, och att delta i frågesporter. Bläddra bland artiklar, infografik, affischer och porträtt av européer på webbplatsen, eller gå till nedladdningscentret för att ladda ner och skriva ut bilder, eller kolla in kampanjens TV- och radiospots på alla EU-språk. Ett cirkeldiagram projektion av säten i det nya parlamentet finns också på webbplatsen. Uppdateras varje vecka och återspeglar det aktuella läget för den europeiska opinionen. Dessa prognoser är framtagna i samarbete med TNS Opinion.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend