Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Konkreta resultat i 1:a Taipei – Manila förberedande fiskesamtal

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det första förberedande mötet om fiskesamarbete mellan ROC och Filippinerna hölls den 14 juni i Manila, där båda sidor garanterade att undvika användning av väpnat våld eller våld vid genomförandet av fiskelagarna.taiwan båt

 

Mötet följer på ROC-regeringens fyra krav till Filippinerna efter att dess regeringsfartyg gjorde en väpnad attack den 9 maj på en taiwanesisk fiskebåt, Guang Da Xing nr 28, och dödade fiskaren Hong Shi-cheng. Ett av kraven, på ett snabbt arrangemang av förhandlingar om fiskefrågor, var utformat för att förhindra att liknande incidenter upprepas.

 

De två sidorna enades på mötet om att dela sina respektive sjörättsupprätthållande förfaranden, fastställa sätt att utan dröjsmål underrätta varandra närhelst brottsbekämpande åtgärder vidtas mot den andra partens fartyg och besättningar, och utveckla en mekanism för att snabbt släppa kvarhållet fiske. fartyg och deras besättningar, i enlighet med internationell praxis.

Annons

 

Det drogs vidare slutsatsen att båda parter skulle träffas igen inom en snar framtid för att diskutera provisoriska arrangemang för fiskesamarbete, inklusive förvaltnings- och bevarandesystem för fiskeverksamhet. I kommande samtal kommer de två sidorna att hänvisa till det materiella innehållet i Taiwan-Japans fiskeavtal för att hjälpa till att lösa den långvariga fisketvisten mellan Taiwan och Filippinerna.

 

Sammanfattande slutsatser från mötet undertecknades av Samson TL Chang, tillförordnad beskickningschef för Taipeis ekonomiska och kulturella kontor i Manila, och Antonio I. Basilio, bosatt representant för Manilas ekonomiska och kulturella kontor i Taipei, och bevittnat av Tsay Tzu- yaw, biträdande generaldirektör för Fisheries Agency, ROC Council of Agriculture, och Asis G. Perez, chef för Philippine Bureau of Fisheries and Aquatic Resources.

Colin Stevens

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend