Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

EU ökar humanitärt bistånd till ukrainska konfliktberörd befolkningen

DELA MED SIG:

publicerade

on

anställer_080818-F-2902B-047aEuropeiska kommissionen ger ytterligare finansiering på 2.5 miljoner euro för att hjälpa de mest utsatta människorna som drabbats av de fortsatta striderna i östra Ukraina. Detta humanitära bistånd är inriktat på att hjälpa till att registrera och omplacera internflyktingar, tillhandahålla tak över huvudet, mat, vatten, hälsovård, psykosocial hjälp och skydd inför den kommande vintern.

"We are moving to help some of the most vulnerable victims of this conflict. These civilians, many of them women and children, have been forced to flee their homes at a short notice, leaving behind even the most necessary belongings. They need our help to live through the months ahead – especially with winter looming. Some of them are also now caught in crossfires without possibility to escape,” said International Co-operation, Humanitarian Aid and Civil Protection Commissioner Kristalina Georgieva.

"Jag uppmanar alla sidor av denna konflikt att underlätta arbetet för humanitära organisationer och tillåta tillhandahållande av hjälp till civilbefolkningen i nöd, oavsett vem och var de befinner sig.,” the commissioner added.

The Commission’s humanitarian funding will address the basic needs of the population in the areas directly affected by the conflict, the internally displaced and refugees who have fled the conflict areas, and the returnees who are going back home to recovered areas by the Ukrainian military. This category includes some 3.9 million people.

As on all other crises, the Commission works in close co-ordination with the UN and humanitarian partners. EU humanitarian experts have been deployed in the regions affected since the crisis began to monitor the situation and ensure timely and coordinated EU support. The Commission’s humanitarian aid experts are fully involved in the humanitarian response preparation for Ukraine, led by the United Nations.

De 2.5 miljoner euro kommer utöver 250,000 XNUMX euro som Europeiska kommissionen gav i Ukraina genom Internationella Röda Korset/Röda Halvmånen.

Bakgrund

Annons

De fortsatta striderna i östra Ukraina har tagit fler civila liv och lett till ytterligare påtvingad förflyttning av befolkningen sedan juli 2014. Omkring 293 000 människor är registrerade som internflyktingar eller flyktingar (118,000 175,000 internt fördrivna och XNUMX XNUMX flyktingar till Ryssland). Siffrorna kan vara högre på grund av avsaknaden av ett centraliserat registreringssystem för internflyktingar.

Konflikten har också resulterat i skador på infrastrukturen, el- och vattenförsörjningssystemet och alltmer begränsade leveranser.

Mer information

Europeiska kommissionens humanitära bistånd och civilskydd
Kommissionär Georgievas webbplats

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend