Anslut dig till vårt nätverk!

Tyskland

Tyska nyckelföretag skapar konsortium för litiumbrytning i Kazakstan

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ledande tyska företag – Knauf Group, GP Günter Papenburg AG, Roxtec, samt German Institute of Lithium (ITEL) – har gått samman för att bilda ett konsortium för litiumbrytning med hjälp av Kazakstans fyndigheter.

Under arbetsbesöket i Tyskland träffade industri- och byggnadsminister Kanat Sharlapayev Manfred Grundke, ledamot av styrelsen för GP Günter Papenburg AG, ledamot av den tyska ekonomins östra kommitté och talare för landsgruppen för Centralasien.

Sharlapayev och Grundke kom överens om att skapa en arbetsgrupp för att utforska potentialen för litiumbrytning och användningssamarbete. Dessutom övervägde de möjligheten att utveckla en färdplan för att genomföra initiativen.

Parterna delade ländernas ekonomiska resultat under det senaste året, diskuterade Kazakstans och Tysklands nuvarande ekonomiska landvinningar och uttryckte ömsesidigt intresse för att fördjupa samarbetet inom energieffektivitet och utveckla leveranskedjor för kritiska material.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend