Anslut dig till vårt nätverk!

Norge

Norge fortsätter att ta itu med livsmedels- och veterinärrekommendationer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Eftas övervakningsmyndighet (ESA) har idag publicerat en uppdaterad landprofil för Norge. ESA:s bedömning visar att Norge har gjort framsteg vad gäller offentlig kontroll på livsmedels- och veterinärområdet.

ESA utarbetade och publicerade Norges landprofil i juni 2023 efter en allmän granskningsrevision. Den presenterar en översikt över ESA:s bedömningar av Norges uppföljning av rekommendationer från ESA i revisioner som genomfördes mellan april 2018 och november 2022. 

Den uppdaterade landsprofilen återspeglar åtgärder som vidtagits sedan den tidigare versionen publicerades förra året. 

Baserat på information från Norge har ESA stängt ytterligare 17 rekommendationer sedan juni 2023. Norge har åtgärdat 37 av totalt 53 rekommendationer som omfattas av den allmänna granskningsrevisionen 2023, inklusive alla rekommendationer från en revision om skydd av djur vid den tidpunkten av dödande. 

ESA utför allmänna granskningsrevisioner vart tredje till fjärde år på Island och Norge. Dessa görs för att verifiera att staterna har genomfört tillfredsställande korrigerande åtgärder för att följa ESA:s rekommendationer efter revisioner av livsmedels- och fodersäkerheten, djurhälsa och välfärdssektorerna. Landprofiler för Island och Norge uppdateras regelbundet för att sammanfatta EES EFTA-staternas resultat.

Vänligen en uppdaterad version av landsprofilen här..

Foto: Annie Spratt on Unsplash

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend