Anslut dig till vårt nätverk!

Digital teknik

Vad Trumps stämningsansökan och den nya appen GETTR har gemensamt: borttagningen av Big Tech

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

På onsdag, president Donald J Trump meddelade att han kommer att ta ner Big Tech-monopolet. Facebook och Twitter är hans två huvudsakliga mål, men konsekvenserna av hans juridiska kamp kommer snart att märkas i hela branschen.

Under sin tid på kontoret kunde ingen partiparti dämpa den inverkan Trumps online-närvaro hade på världen. Han revolutionerade hur världsledare använder sociala medier och samlade över 88.9 miljoner följare på Twitter under sin period. Men samma röst har tystats, med Twitter som permanent avbryter sitt @ realDonaldTrump-handtag och många andra sociala medierjättar som snubblar honom för livet.

Påståenden om användarsäkerhet är plattformar som Twitter och Facebook ständigt inriktade på konservativa röster. Istället ser många sina handlingar som övervakning. En växande uppfattning står att i stället för att fokusera på legitima frågor, såsom innehåll som främjar självskada och skadlig identitetspolitik, har dessa sociala medier imperier investerat miljoner i att tysta de åsikter de inte håller med.  

Annons

De väljer att främja den vanliga mannen för sin politiska tro, samtidigt som de betalar ut till några få utvalda eliter. Detta har skapat en värld där jättarna i de sociala medierna har blivit en "de facto censurarm" för eliterna vid makten, som president Trump sa i sitt tal.

Endast tiden kommer att visa om president Trumps rättsliga åtgärder kommer att utlösa en global press för att hålla Big Tech ansvarig för deras olagliga handlingar, i USA, Storbritannien, Europa och andra länder. Den ökande uppmärksamheten som ges till censur, skuggförbud och direkt svartlistning av hela samhällen och politiska övertygelser talar dock för sig själv.  

GETTR-VD Jason Miller, tidigare chefsordförande och seniorrådgivare för president Trump, har utnyttjat denna frustration med sin nya plattform för sociala medier. GETTR är skapat för att motverka censur av 'big tech' och är en icke-partisk plattform för sociala medier som syftar till att skydda yttrandefrihet och stå emot avbryta kultur.

Annons

Trots ideologi syftar GETTR-appen också till att vara den mest tekniskt avancerade plattformen i slutet av året. Plattformens designetik är att säkerställa att funktionalitet och funktioner håller jämna steg med användarens tankar och idéer, inte tvärtom. Plattformen tillåter användare att dela mer och längre jämfört med sina konkurrenter: alla som går med får till exempel 777 tecken, 3 minuters uppladdningsgränser för videor och en avancerad redigeringsfunktion.

GETTR tar också upp de rådande frustrationerna med censur av betalda sociala förtjänare som har sett bortgången från Patreons högst profilerade skapare: Sam Harris, Dave Rubin och Jordan Peterson.

Via traditionella modeller går intäktsgenererande förmågor och hela försörjningen förlorad på grund av den mycket fruktade etiketten att vara 'ovänlig för annonsörer'. GETTR har introducerat en ny tippfunktion, vilket innebär att användare aldrig kommer att demonetiseras för sin politiska övertygelse. Miller vill "ge tillbaka kontrollen till folket" - användarna kommer att vara lugna medvetna om att deras innehåll inte kommer att ligga i fickorna på Mark Zuckerberg och Jack Dorsey.

GETTR pratar med dem som tror att handlingen är precis vad vi har tappat bort med ankomsten av vår nuvarande ålder. Och med redan en miljon användare registrerade sedan lanseringen den 1 julith, är det uppenbart att Miller har träffat en gemensam nerv: de som har tappat förtroendet för ett system där nordkoreanska regeringstjänstemän kan ha ett Facebook- eller ett Twitter-konto, men en tidigare demokratiskt vald president inte.

Genom att stämma Mark Zuckerberg och Jack Dorsey och deras medieimperier, för Trump ett populärt krig mot denna censurregim. Med stöd av America First Policy Institute, en ideell verksamhet som är inriktad på att stödja yttrandefrihet, kommer president Trump att ses av sina anhängare som att försvara andra frittänkare i politiken, men alla globala nätanvändare som har tystats in natura.  

Digitala ekonomin

Kommissionen föreslår en väg till det digitala decenniet för att leverera EU: s digitala omvandling senast 2030

publicerade

on

Den 15 september föreslog kommissionen en väg till det digitala decenniet, en konkret plan för att uppnå den digitala omvandlingen av vårt samhälle och vår ekonomi år 2030. Den föreslagna vägen till det digitala decenniet kommer att översättas EU: s digitala ambitioner för 2030 in i en konkret leveransmekanism. Det kommer att inrätta en styrningsram baserad på en årlig samarbetsmekanism med medlemsstaterna för att nå 2030 Digitala decennier på unionsnivå inom områdena digital kompetens, digital infrastruktur, digitalisering av företag och offentliga tjänster. Det syftar också till att identifiera och genomföra storskaliga digitala projekt som involverar kommissionen och medlemsstaterna. Pandemin belyste den centrala roll som digital teknik spelar för att bygga en hållbar och välmående framtid. I synnerhet avslöjade krisen en klyfta mellan digitalt lämpliga företag och de som ännu inte antog digitala lösningar, och belyste klyftan mellan välanslutna stads-, landsbygds- och avlägsna områden. Digitalisering erbjuder många nya möjligheter på den europeiska marknaden, där mer än 500,000 2020 lediga platser för cybersäkerhet och dataexperter förblev ofyllda år XNUMX. I linje med europeiska värderingar bör vägen till det digitala decenniet stärka vårt digitala ledarskap och främja mänskligt centrerad och hållbar digital politik stärker medborgare och företag. Mer information finns i detta pressmeddelande, Q & A och faktablad. President von der Leyens tal om tillståndet i unionen är också tillgänglig nätet.

Annons

Fortsätt läsa

Artificiell intelligens

Utbildning: Kommissionen startar expertgrupp för att utveckla etiska riktlinjer för artificiell intelligens och data för lärare

publicerade

on

Den 8 juli höll kommissionen det första mötet i EU expertgrupp för artificiell intelligens (AI) och data inom utbildning. Expertgruppen är en del av Handlingsplan för digital utbildning (2021-2027), som ytterligare kommer att främja förståelsen för användningen av ny teknik och öka medvetenheten om möjligheterna och riskerna med att använda AI och data i utbildning. De 25 experterna, som väljs ut via ett öppet samtal, ska utarbeta etiska riktlinjer för AI och data riktade specifikt till utbildningssektorn. Genom att erkänna potentialen och riskerna med AI-teknik och data kommer gruppen att hantera utmaningar relaterade till icke-diskriminering samt etiska, säkerhets- och integritetsfrågor.

Det kommer också att ta itu med det trängande behovet av lärare och studenter att ha en grundläggande förståelse för AI och dataanvändning för att engagera sig positivt, kritiskt och etiskt med denna teknik. Mariya Gabriel, kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom, sade: ”Artificiell intelligens och inlärningsanalys är spelförändrande teknik. De revolutionerar sättet studenter lär sig. Samtidigt är många lärare, föräldrar och elever förståeligt oroliga för vem som samlar in, kontrollerar och tolkar den information som genereras om dem. Det är här vår nya expertgrupp kommer in: deras arbete kommer att vara avgörande för att utarbeta praktiska etiska riktlinjer för lärare och ta upp till exempel förslag i beslutsfattandet.

"Mötet var ett viktigt steg mot att genomföra vår handlingsplan för digital utbildning - tillsammans kommer vi att säkerställa att AI uppfyller verkliga utbildningsbehov och används säkert och etiskt av elever och lärare i hela Europa."

Annons

Mötet var det första av fyra som ägde rum de närmaste 12 månaderna. Riktlinjerna, som presenteras i september 2022, kommer att åtföljas av ett utbildningsprogram för forskare och studenter om de etiska aspekterna av AI, och inkluderar ett mål om 45% av kvinnors deltagande i aktiviteter. Gruppen kommer också att se till att riktlinjerna tar hänsyn till kommissionens april 2021 förslag till rättslig ram för AI och ny samordnad plan med medlemsstaterna. Information om lanseringen och expertprogrammets arbetsprogram finns tillgänglig nätetfinns ytterligare information om AI och utbildning här.

Annons
Fortsätt läsa

Digitala ekonomin

Ny digital resurs lanserades för att stödja hälsa, socialvård och industriinnovation

publicerade

on

Uppnå innovation är en ny resurs som utvecklats av Life Sciences Hub Wales för att informera och vägleda dem som arbetar inom innovation inom industri, hälsa och socialvård. Den sammanfattar nyckelforskning, ger kritisk insikt och ger nya perspektiv från sektorsövergripande tankeledare.

Denna nya digitala resurs granskar den mängd kunskap som finns tillgänglig om innovation inom hälso- och sjukvården för att förse dem som behöver den med den mest relevanta och viktigaste informationen. Life Sciences Hub Wales har arbetat nära med bidragsgivare som spänner över hälsa, industri, akademi och socialvård som ger input.

Innovation uppfattas av många intressenter som viktigt för att katalysera förändringar i hela systemet och göra skillnad för patienter och människor. En nyligen genomförd undersökning beställd av Life Sciences Hub Wales för Beaufort Research fann att 97% av hälso- och socialvården ansåg innovation vara mycket viktig, tillsammans med 91% av industrin.

Annons

Hinder kan dock försvåra innovation, inklusive brist på gemensamt språk, resurser och sektorsövergripande engagemang. Life Sciences Hub Wales har skapat resursen Att uppnå innovation för att hantera dessa utmaningar och identifierat evidensbaserade lösningar och svar som hjälper dig att navigera i innovationsekosystemet och framtidssäkra våra hälso- och socialvårdssystem.

Resursen kommer att uppdateras regelbundet med nytt material och lanseras med:

Cari-Anne Quinn, VD för Life Sciences Hub Wales, sa: ”Den här nya resursen kan spela en nyckelroll i att hjälpa intressenter med alla bakgrunder att navigera i hälso- och socialvårdens ekosystem i Wales och bortom. Innovatörer har nyckeln till storskalig omvandling av hälsa, vård och välbefinnande i Wales och denna resurs kommer att stödja dem i att uppnå detta. ”

Annons

Minister för hälsa och sociala tjänster, Eluned Morgan, sa: ”Innovation spelar en viktig roll för att stödja vår hälso- och socialvårdssektor i Wales för att leverera nya idéer och tekniker i partnerskap med industrin. Jag välkomnar Life Sciences Hub Wales nya "Achieving Innovation" -resurs som ett nyckelverktyg för innovatörer som arbetar för att övervinna verkliga utmaningar och fånga spännande nya möjligheter. När vi grundade och finansierade Life Science Hub Wales var innovation kärnan i dess etos - denna etos har spelat en nyckelroll i vår återhämtning och svar på effekterna av COVID-19. ”

Dr Chris Subbe, akut, respiratorisk och kritisk vårdmedicinsk konsult vid Betsi Cadwaladr University Health Board och Senior Clinical Lecturer vid Bangor University, sa: ”Jag var mycket glad över att kunna bidra till resursen Achieving Innovation genom att utforska vikten av att göra innovation till en daglig vana.

Under denna tid med exceptionellt tryck på vår förmåga att tillhandahålla kvalitetsvård måste vi hitta sätt att utveckla talang och idéer var de än kommer. Den här nya resursen bör ge tvärvetenskapliga innovatörer från industri- och sjukvårdsbakgrund den information, sammanhang och språk som krävs. ”

Darren Hughes, chef för Welsh NHS Confederation, sa: ”Vi välkomnar den nya Achieving Innovation-resursen från Life Sciences Hub Wales, eftersom vi har sett effekterna av innovation och serviceomvandling som svar på Covid-19-pandemin. Resursen stöder en djupare förståelse för innovation och kompletterar vår rapport med flera byråer utarbetad av Swansea University, NHS Wales COVID-19 Innovations- och transformationsstudierapport, som bygger på en omfattande evidensbas av personalupplevelser från hela NHS Wales, och undersöker varför och hur de innoverade och tittar på praktiska rekommendationer för att främja denna agenda.

"När vi påbörjar återhämtning är det absolut nödvändigt att vi utnyttjar möjligheterna att förbättra serviceleverans, effektivitet, patientresultat, personalens välbefinnande och uppmuntra en kultur för att lära och dela bästa praxis över organisatoriska gränser."

Resursen kommer vid en spännande tid för innovation i Wales, med lanseringen av Intensive Learning Academies tidigare 2021. De första i sitt slag i världen, dessa världsledande akademier levererar innovationsfokuserade kurser, forskning och skräddarsydd konsultation Life Sciences Hub Wales stöder relevanta partners.

Om du vill utforska resursen för att uppnå innovation, Klicka här

Om Life Sciences Hub Wales

Life Sciences Hub Wales syftar till att göra Wales till valet för innovation inom hälsa, vård och välbefinnande. Vi hjälper till att främja innovation och skapa meningsfullt samarbete mellan industri, hälsa, socialvård, myndigheter och forskningsorganisationer.

Vi vill hjälpa till att förändra nationens hälsa och ekonomiska välbefinnande:

  • Påskynda utvecklingen och antagandet av innovativa lösningar som stöder Wales hälso- och sjukvårdsbehov, och
  • samarbeta med industrin för att främja ekonomisk förbättring inom life science-sektorn och driva tillväxt och jobb i Wales.

Vi gör detta genom att arbeta nära med kollegor inom hälso- och sjukvården för att förstå de utmaningar och påtryckningar en organisation kan möta. När vi väl har identifierats arbetar vi sedan med industrin för att hjälpa till med att källa och stödja utvecklingen av innovativa lösningar för att svara på dessa utmaningar med smidighet.

Vårt team erbjuder skräddarsydda råd, skyltar och support för att påskynda alla innovationsresor, oavsett om de stöder en kliniker med en ljus idé eller en multinationell organisation för biovetenskap.

Life Sciences Hub Wales hjälper till att katalysera förändringar i hela systemet genom att sammankalla och organisera ett sektorövergripande innovationsekosystem. Dessa anslutningar gör det möjligt för oss att skapa värdefulla nätverks- och matchningsmöjligheter.

Att ta reda på mer, klicka här.

Om resursen Att uppnå innovation

Resursen startar med:

  • Åtta insikter för att uppnå innovation- artikel som samlar viktiga insikter och teman från hela resursen.
  • katalog sammanfattande stöd och organisationer som finns i Wales.
  • A berättande recension av innovationsbevis och litteratur.
  • A granskning av policyn av den walisiska regeringens strategi för innovation.
  • Bloggar författad av ledare från hela hälso-, industri- och socialvården med fokus på innovation.
  • Poddsändningar där tankeledare diskuterar utmaningarna och möjligheterna med innovation.

Undersökningsreferens:

"En nyligen genomförd undersökning beställd av Life Sciences Hub Wales för Beaufort Research visade att 97% av hälso- och socialvården ansåg innovation vara mycket viktig, tillsammans med 91% av industrin. ”

Beaufort Research fick i uppdrag av Life Sciences Hub Wales att genomföra en anonym undersökning om olika sektorns uppfattningar om organisationen och den bredare biovetenskapssektorn i början av 2021. Detta genomfördes för att hjälpa till att informera Life Sciences Hub Wales framtida strategiska inriktning.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend