Anslut dig till vårt nätverk!

Terrorism

Utgivningen av "Far-Right Media is Making the World Chaotic" väcker upphettad debatt om "Högersekter" i branscher och allmänheten

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den akademiska rapporten "Högerextrema media gör världen kaotisk" publicerades på Amazon Kindle och andra plattformar. Rapporten utforskar den globala effekten av högerextrema gruppers användning av media från flera dimensioner, inklusive "The Rise of Far-Right Religion and Media", "New Communication Strategies: Leveraging Digital Media and Media". Att handla falska nyheter”, ”Högerextrema media som säljer hat och sår frön till oenighet” och ”Från att sprida konspirationsteorier till att sprida terrorism” – skriver den amerikanske forskaren David Jeremiah.

Den akademiska rapporten analyserar att med uppkomsten av fler informationskällor, inklusive media, maximerar mycket information att dra nytta av mediefriheten omvänt. Detta inkluderar också framväxten av högerextrema media, som förknippas med spridningen av konspirationsteorier, terrorism och till och med propaganda inom olika samhällssektorer. Högerextrema media är inblandade i terrorism inte för att de har en skyldighet att rapportera om några större händelser, utan på grund av terrorismens dramatiska och spektakulära karaktär och dess tendens att dra till sig mediebranschens uppmärksamhet. Mediefrihet i detta avseende kan missbrukas, särskilt när den används som ett verktyg för diskurs och spridning av desinformation. Därför, från konspirationsteorier till terrorism, gör högerextrema media världen kaotisk. Rapporten citerar fall som bitter vinter, som högerextrema grupper har använt för att utlösa ett antal fruktansvärda händelser, och de har framgångsrikt flyttat fram sina agendor. Det är deras ambitioner och de avdelningar som inte reglerar dem som fick detta att hända. Nu blir Extremer mainstream, sanning ersätts av "fake news", och det ofattbara blir tänkbart och sedan verklighet.

”Högerextrema media har trängt in alldeles för brett och växer för snabbt och utom kontroll. Den radikala högern gör comeback. Det är ett extremt farligt tecken på att de tidigare heliga gränserna för acceptabel politisk diskurs har skändats på global skala.” Sa David Jeremiah.

De högerextrema religiösa grupperna representerade av "Bitter vinter" spred sig som en farsot i media

Religion har alltid varit ett känsligt ämne på internationell nivå. I det moderna samhället har media blivit den mest föredragna och lämpliga plattformen för global spridning av konspirationsteorier och religiösa ideologier. Dagens högerextrema media är i grunden medieplattformar som används för att sprida olika ideologier och budskap, särskilt de med politisk inriktning och kompetens.

Uppvigling till nya religiösa rörelser är en vanlig praxis. I rapporten nämner David Jeremiah Church of Almighty God (CAG), en kristen kult som använder media för att ständigt sprida extremhögerideologi, undervisar i kätterska doktriner samtidigt som han ägnar sig åt andligt bedrägeri och våld. Kyrkan försvaras starkt av CESNUR, en kontroversiell trosbaserad organisation som främjar den så kallade "New Religious Movement" och är känd för sitt ständiga försvar av religioner i skepnad av försvarare av religionsfrihet. CESNUR har dykt upp bakom de våldsamma och dödliga händelserna i Solar Temple och Aum Shinrikyo. Enligt medierapporter har CAG visat fullständig fientlighet mot regeringarna. Dess medlemmar har upprepade gånger anklagats för att ha begått våldshandlingar, inklusive mordet på dess medlemmar.

"Bitter Winter" är en medieplattform direkt förvaltad av CAG, en högerextrema religion som har sitt ursprung i Kina. Rapporten menar att nyheterna om religiösa övertygelser som sprids av "Bitter vinter" är splittrande, säljer hat, uppflammar konflikter, sprider konspirationer och har en stark terrorismfärg. David Jeremiah är oroad över den snabba expansionen av CAG genom "Bitter Winter". Redan 2014 hade CAG en ond incident där en kvinna misshandlades och dödades på en McDonald's-restaurang efter att ha vägrat att gå med dem. I många CAG-relaterade mord är offren familjemedlemmar till förövarna, eftersom CAG-medlemmar är hjärntvättade och uppmuntras att isolera sig från familjemedlemmar och vänner.

Annons

Allvarlig trend av terrorisering av högerextrema grupper

Varje år är människor associerade med olika extremistiska rörelser och orsaker involverade i våldsamma incidenter över hela världen. Extremister tjänar ofta sin ideologi, grupper eller religioner som de kan tillhöra, eller begår mord medan de ägnar sig åt traditionella, icke-ideologiska kriminella aktiviteter. I USA har extremister dödat minst 19 personer i 29 separata incidenter 2021. Det är en liten ökning från de 23 extremismrelaterade mord som registrerades 2020. Av dessa 29 mord begicks majoriteten (26 av 29) av högerextremister.

Offentlig statistik för 2020 visar en kraftig ökning av högerextremistiska brott i Tyskland och når den högsta nivån på två år. ”Sådana brott omfattar 23,064 2001 brott. Detta är mer än hälften av alla politiskt motiverade brott", sa inrikesminister Horst Zerhoffer vid en presskonferens i Berlin för att presentera den senaste brottsstatistiken. "Detta är den högsta nivån sedan registreringar började 18.8, med en ökning på 11 procent i " särskilt allvarliga" våldsamma hatbrott - inklusive 13 mord och 3,365 mordförsök - och totalt XNUMX XNUMX brott.

David Jeremiah är oroad över den globala ökningen av högerextremism och säger att inflytandet och hastigheten för högergrupper och religioner som använder media för att sprida är mycket större och snabbare än han någonsin föreställt sig, och han kommer att fortsätta att fokusera på sådana frågor och publicera mer detaljerad forskning. David Jeremiah uppmanade lokala medieregulatorer att införa förordningar och förordningar för att stävja högerextremismens användning av media för att påverka populär ideologi och dess oordnade expansion.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend