Anslut dig till vårt nätverk!

Ekonomi

Ledamöterna röstar emot läkemedelsreglering av elektroniska cigaretter

DELA MED SIG:

publicerade

on

Tillverkare och användare av e-cigaretter har i dag välkomnat nyheten att parlamentsledamöter har röstat med en betydande majoritet mot åtgärder som skulle ha sett elektroniska cigaretter in under tillämpningsområdet för läkemedelsreglering. 

Läkemedelsreglering, som parlamentets eget utskott för rättsliga frågor och läkemedels- och hälsovårdsmyndigheten (MRHA) har klargjort, skulle ha resulterat i att alla för närvarande tillgängliga elektroniska cigaretter togs bort från marknaden 2016. Istället har parlamentsledamöter röstat för reglering elektroniska cigaretter i stort sett på samma sätt som tobaksvaror. Som ett resultat av detta har parlamentsledamöterna klargjort att de skulle vilja se elektroniska cigaretter fortsätta vara lika fritt tillgängliga som tobakscigaretter.

Endast elektroniska cigaretter som framställs ha egenskaper för att behandla eller förebygga sjukdomar kommer att behöva regleras som läkemedel.

I dag röstade parlamentsledamöterna också för fortsatt användning av aromer inom e-cigaretter, vilket är viktigt, eftersom de viktigaste hälsofördelarna med e-cigaretter bestäms av hur många rökare som byter till dem eller använder dem som en mellanstation för att sluta helt. Det betyder att e-cigaretter måste vara ett attraktivt alternativ till cigaretter för etablerade rökare. Aromer och ett brett utbud av produkter är en viktig del i detta.

Efter omröstningen sa Fraser Cropper, verkställande direktör för Totally Wicked: "Jag är glad över att parlamentsledamöter har lyssnat på rösterna från miljontals e-cigarettanvändare och folkhälsovårdspersonal över hela EU, som outtröttligt har drivit kampanjer över många månader för att säkerställa att förnuftet rådde.

“For 12 million people in the EU, e-cigarettes have and continue to provide a viable alternative to smoking tobacco cigarettes.  They have enabled those using them to leave smoking behind, either on a full or part-time basis.  These people are now smoking far fewer or no cigarettes.  This should be a cause for celebration, not a cause for concern.  E-cigarettes have the potential to be one of the great transformational products of the 21st århundrade. Genom att tillåta branschens mognad inom ett starkt regelverk, som stöder lämpliga kontroller och säkerhetskrav, och dess nödvändiga sociala ansvar, är ett mandat som är helt lämpligt och ett som Totally Wicked stöder fullt ut.

“By voting against the medicinal regulation and defining a practicable yet robust general consumer product regulatory framework, electronic cigarettes now have the deserved opportunity to contribute fully to supporting smokers’ choices beyond the current Quit-Die Paradigm.”

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend