Anslut dig till vårt nätverk!

Lantbruk

Kommissionen föreslår digital märkning av EU:s gödselprodukter för att bättre informera användarna och minska kostnaderna

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen har antagit ett förslag om frivillig digital märkning av EU:s gödselprodukter. I EU används den digitala märkningen redan för vissa produkter som innehåller kemikalier, till exempel batterier, och regler för digital märkning är under övervägande för andra, som för tvättmedel, kosmetika och kemikalier.

Leverantörer av gödselprodukter som uppfyller EU-omfattande hälso-, säkerhets- och miljöstandarder (CE-märkta) kommer att få tillhandahålla information på en digital etikett.

Detta kommer att informera användarna bättre, vilket leder till en mer effektiv användning av gödningsprodukter. Det kommer samtidigt att förenkla märkningskraven för leverantörer och minska kostnaderna: 57,000 4,500 euro årligen för ett stort företag och XNUMX XNUMX euro för ett små och medelstora företag.

Den digitala märkningen kommer att vara frivillig, vilket innebär att leverantörer och återförsäljare kan välja hur de ska kommunicera märkningsinformationen: ett fysiskt format, ett digitalt format eller en kombination av de två. Produkter som säljs i förpackningar till lantbrukare och andra gödselkonsumenter kommer även fortsättningsvis att ha den viktigaste informationen på en fysisk märkning, till exempel om säkerhet för människors hälsa och miljön, utöver den digitala märkningen.

Detta förslag har skickats till Europaparlamentet och rådet. När de väl har antagits kommer de nya reglerna att gälla två och ett halvt år efter det att de antagits för att möjliggöra beslut om tekniska regler under tiden.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend