Anslut dig till vårt nätverk!

Utbildning

Lån från Europeiska investeringsbanken på 150 miljoner pund till University of Ulster

DELA MED SIG:

publicerade

on

santander-uk-universitet_ulsterUniversity of Ulster har säkrat ett lån på 150 miljoner pund från Europeiska investeringsbanken som kommer att stödja viktiga campusutvecklingsarbeten.

Tillkännagivandet gjordes på Ulsters campus i Belfast av professor Richard Barnett, universitetets vicekansler, Jonathan Taylor, vice ordförande för Europeiska investeringsbanken, finansminister Simon Hamilton MLA och minister för sysselsättning och lärande Dr Stephen Farry MLA.

Det huvudsakliga projektet som kommer att gynnas kommer att vara universitetets landmärke Belfast City campusutveckling, ett projekt på 250 miljoner pund som kommer att flytta större delen av Jordanstown campus till Belfast City Centre 2018. Ulster investerar också ytterligare 55 miljoner pund i uppgraderingar vid sina Magee, Coleraine och Jordanstown campus.

Professor Barnett sa: "Detta åtagande från Europeiska investeringsbanken är ett stort förtroendevotum för universitetet, för våra ambitiösa utvecklingsplaner och för Nordirlands framtid.

"Som ett universitet som är ledande när det gäller att bredda tillgången till högre utbildning är det viktigt att våra studenter får tillgång till faciliteter som matchar deras ambitioner. Dessa investeringar på våra campus kommer att bygga vidare på våra befintliga styrkor, vilket ger en inlärningsmiljö i världsklass för våra studenter och en utmärkt arbetsmiljö för vår personal.

”Fördelen för högre utbildning i kombination med den bredare positiva inverkan på ekonomin kommer att säkerställa att universitetets investering lämnar ett bestående arv för framtida generationer. Enbart campusutvecklingen i Belfast City kommer att skapa mer än 5000 XNUMX bygg- och relaterade jobb under bygg- och inredningsperioden, vilket ger välbehövlig sysselsättning och löner till lokala samhällen.”

Jonathan Taylor sa: "Investering i utbildning är avgörande för att säkerställa Europas konkurrenskraft på den globala arenan och möjliggöra för framtida generationer av studenter att förnya sig och dra nytta av nya möjligheter.

Annons

"Den tydliga visionen av University of Ulsters system kommer att bidra till att leverera både utbildningsmässiga och ekonomiska fördelar över hela Nordirland både under konstruktionen och under de kommande åren. Vi är fast beslutna att stödja liknande kvalitetsinvesteringar i nyckelinfrastruktur i Nordirland i framtiden.”

Finansminister Simon Hamilton MLA och minister för sysselsättning och lärande Dr Stephen Farry MLA välkomnade Europeiska investeringsbankens finansiering på 150 miljoner pund för University of Ulsters nya Belfast-campus.

När han talade på University of Ulsters campus i Belfast välkomnade finansminister Simon Hamilton Europeiska investeringsbankens roll i finansieringen av projektet och sa: "Jag är absolut glad över att Europeiska investeringsbanken har gått med på att stödja University of Ulsters nya ambitiösa campus i Belfast. EIB:s förtroendeomröstning för Nordirland följer den verkställande ledningens befintliga engagemang för systemet och kommer att säkerställa att de ekonomiska, utbildningsmässiga och förnyelsefördelarna med projektet realiseras.

”Vikten av att investera i infrastruktur kan inte underskattas. Jag är fast besluten att uttömma alla alternativ för att uppmuntra ännu fler investeringar i vår infrastruktur. Och det inkluderar att bygga vidare på denna investering från Europeiska investeringsbanken i andra områden av Nordirlands infrastruktur. Jag kommer personligen att följa upp möjligheterna till ytterligare EIB-investeringar i Nordirland i samtal med banktjänstemän i Luxemburg i mitten av nästa månad. Jag är särskilt intresserad av att undersöka de möjligheter som våra reformerade kommunala strukturer erbjuder att spela en ledande roll i framtida infrastrukturutveckling.

"Jag är fast besluten att se Nordirlands infrastruktur ständigt investeras i och förbättras och jag kommer att se till att alla tillgängliga vägar för att få tillgång till nödvändig finansiering – inklusive Europeiska investeringsbanken – utforskas fullt ut och utnyttjas där det är möjligt till gagn för alla i Nordirland. ”

Minister för sysselsättning och utbildning, Dr Stephen Farry MLA, sa: "Jag välkomnar lånet från Europeiska investeringsbanken. Det är en tydlig indikation på förtroendet för vår högskolesektor. Det är uppmuntrande att veta att finansieringen på £16 miljoner som min avdelning tillhandahöll 2010 har hjälpt till att föra utvecklingen till detta stadium. Jag ser fram emot att det nya campuset öppnar 2018 och de fördelar som det kommer att ge universitetets studenter och personal, staden Belfast och den bredare Nordirlands ekonomi.

"Högre utbildning är nyckeln till det framtida ekonomiska välståndet i Nordirland och jag uppmanar mina verkställande kollegor att göra allt som står i deras makt för att underlätta liknande investeringar av banken i våra högre utbildningsinstitutioner."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend