Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EU-Turkiet: Ministerdialog i Bryssel

DELA MED SIG:

publicerade

on

0 ,, 17376474_303,00EU:s höge representant/kommissionens vice ordförande Catherine Ashton och kommissionären för utvidgningen och den europeiska grannskapspolitiken Štefan Füle träffade turkiska Utrikes frågor Minister Ahmet Davutoğlu och minister för EU-frågor och chefsförhandlare Mevlüt Çavuşoğlu för politisk dialog den 10 februari i Bryssel.

Efter omfattande och produktiva diskussioner sa kommissionsledamot Füle: "Framsteg gjordes verkligen förra året i Turkiet. Det fjärde rättsliga reformpaketet och demokratiseringspaketet antogs. Kapitlet om regionalpolitik öppnades; samtal om viseringsliberalisering inleddes och återtagandeavtalet undertecknades. Allt detta gav ny fart åt vårt samarbete och visade sig vara en stark önskan från båda sidor.

"I dag har vi diskuterat den senaste utvecklingen i Turkiet. Vi har understrukit behovet av att Turkiet som kandidatland i anslutningsförhandlingar deltar i tidiga samråd med kommissionen om alla lagar relaterade till både anslutningsprocessen och de politiska kriterierna.

"Vi diskuterade detta särskilt mot bakgrund av de senaste utbytena om vikten av ett oberoende rättsväsende och internetlagstiftningen som antogs av parlamentet förra veckan. Det är kommissionens plikt att övervaka utvecklingen och uttrycka farhågor när dessa är motiverade och att även erbjuda hjälp och stöd för att säkerställa förenlighet med regelverket och EU:s bästa praxis.

"I detta sammanhang, när det gäller internetlagstiftningen, gick kommissionen med på att skriftligen dela ett antal av de problem som identifierats, både vad gäller förenlighet med regelverk och EU:s bästa praxis.

"Vi var också överens om hur viktig en omfattande lösning av Cypernfrågan är för alla våra intressen. Jag uttryckte hur mycket vi uppskattar Turkiets stöd under de senaste veckorna för att hjälpa till att återuppta samtalen mellan de två sidorna, som vi hoppas kommer att börja igen mycket snart nu."

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend