Ingenjörsexamen ackreditering bästa praxis uppdaterad

| November 18, 2015 | 0 Kommentarer

engineering AllianceVissa 26 länder runt om i världen har kommit överens om nya och uppdaterade bästa praxis i ackrediteringen av utbildningsprogram ingenjörs beskrivs i ett dokument med titeln "Best Practice i Engineering Program Ackreditering".

Dokumentet utgör ett gemensamt initiativ mellan ENAEE och International Engineering Alliance, som består av så kallade Washington, Sydney och Dublin Avtalen.

De länder som många EU-länder och även flera icke-europeiska länder, däribland USA, Kanada, Sydafrika, Australien, Nya Zeeland, Japan, Kore, Malaysia, Singapore och Indien.

Det bästa praxis dokument som antogs vid generalförsamlingen är betydelsefullt eftersom det representerar ett avtal och gemensam förståelse av bästa praxis inom ingenjörs ackreditering av 26 länder och organ.

Den är avsedd att användas dels av organ inrättar som ackrediteringsorgan eller befintliga organ som har uppdaterat sina riktlinjer och rutiner. Det påverkar inte direkt på utbildningsanordnare utan snarare bidrar till att forma ackrediteringssystem.

Det övergripande syftet med de nya riktlinjerna, som formellt inleddes vid en ceremoni i Bryssel på tisdag, är att "höja ribban" för ingenjörs utbildningsprogram.

Denis McGrath, vice ordförande i den Brysselbaserade europeiska nätverket för ackreditering av ingenjörsutbildning (ENAEE), sade: "Detta är viktiga riktlinjer som representerar ett viktigt bidrag till utvecklingen av hög kvalitet ingenjörsutbildning i Europa och längre bort."

I sitt tal vid mötet, sade McGrath, "Detta är mycket viktigt, särskilt när man betänker att inte mindre än 26 länder över hela världen har gått samman för att komma överens om vad är några grundläggande principer för ingenjörsyrket.

"Vi vill alla vad som är bäst för teknologer och denna internationella partnerskap är ett bevis på detta."

Den andra betydande dokument som lanserades var "EUR-ACE Framework standarder och riktlinjer" (EAFSG) som representerar en uppsättning av överenskomna standarder för utvärdering av programmet, som omfattar 13 auktoriserade organ i de europeiska länderna 13.

De dokument som formellt presenterades vid ENAEE generalförsamling på Cercle Lorraine i Bryssel.

Yrken såsom ingenjörs utföra arbete som direkt påverkar livet för allmänheten och för att dessa åtgärder genomförs på ett säkert och etiskt måste akademiker har särskilda befogenheter. För att säkerställa att ingenjörsutbildningar producera akademiker som har sådana befogenheter, de är föremål för ackreditering och märkning av sina yrkesorganisationer.

Genom sin märkningssystem ger EUR-ACE-systemet en uppsättning standarder för att identifiera program av hög kvalitet ingenjörsexamen i både Europa och internationellt.

EUR-ACE kvalitetsmärkning är verifiering av hög kvalitet ingenjörsutbildning och ger också arbetsgivare med en kvalitetsmärkning vid utvärdering av akademiska meriter.

"Sådana peer review ackrediteringssystem är viktiga bidragsgivare till utvecklingen av hög kvalitet ingenjörsutbildning", säger vice ordförande McGrath.

Riktlinjerna EAFSG, som publicerades i juli, beror delvis på att "programresultat", med andra ord, kunskap, förståelse och färdigheter som ett ackrediterat ingenjörsexamen programmet måste göra det möjligt för en examen för att demonstrera.

Program som söker etiketten bör visa att de förvaltas enligt kvalitetssäkringsprinciperna.

Bryssel Lanseringen kommer i kölvattnet av beslutet i november förra året för att underteckna ett "ömsesidigt erkännande" avtal enligt vilket alla byråer acceptera varandras ackreditering. Det antogs av 13 ENAEE godkända organ.

Bernard Remaud, ordförande för EUR-ACE, berättade generalförsamlingen att ENAEE är "rotad" i den så kallade Bolognaprocessen som syftar till att bygga upp ett europeiskt område för högre utbildning.

Sedan 2006, när ENAEE bildades, EUR-ACE etikett har tilldelats mer än 2,000 ingenjörsutbildningar i mer än 300 universitet i 28 länder.

Remaud sade, "Etiketten har därför visat pålitlighet och anpassningsbarhet. Men efter åtta års genomförande, har det beslutats att det är dags att revidera EAFSG dokument, inte genom att ändra sina grundläggande normer men att spegla mångfalden och ge allt som behövs för att komma in i ingenjörsyrket. "

En blick in i framtiden, sade han till 50 starka publiken fanns "fortfarande arbete att göra" lägga "Vi ökar stadigt antalet etiketter vi tilldela (om 400 per år) men vi fortfarande gå in alltför få länder. Vi måste ta itu med detta tillsammans med att höja vår internationella synlighet. "

Den nyligen uppgraderade ENAEE databas av program ackrediterade ingenjörsexamen är tillgänglig gratis och innehåller en lista över alla utbildningsprogram ingenjörs som har tilldelats EUR-ACE etikett.

Det är särskilt användbart för arbetsgivare som kan kontrollera att en ingenjörsexamen som inletts av en arbetssökande har godkänts och tilldelas en EUR-ACE etikett. Statistisk analys av program ingenjörsexamen är också tillgängliga via databasen (www.enaee.eu).

Informationen innehåller kommer också att vara användbar för studenter som kan söka efter ett program inom teknik för att kontrollera om ett program har godkänts och med tanke på EUR-ACE kvalitetsmärke.

Universiteten kan också få tillgång till information om ingenjörsutbildning av en civilingenjör som övervägs för inskrivning på en Master eller doktorsexamen.

Taggar: , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En framsida, EU