Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Facebook: Årets mest populära #EuropeanParliament-inlägg hittills

DELA MED SIG:

publicerade

on

20160706PHT35963_width_600Parlamentets Facebook-sida är en av de mest populära plattformarna för människor att följa vad ledamöterna arbetar med. Mer än två miljoner människor använder den för att upptäcka de senaste nyheterna och diskutera de senaste frågorna. Men vad är de mest intresserade av? Läs vidare när de fem mest populära Facebook-inläggen under de första sex månaderna av 2016 avslöjas.

Internationella kvinnodagen

Ett inlägg den 8 mars för att hedra internationella kvinnodagen visade sig vara årets mest populära inlägg hittills. Årets upplaga tillägnades kvinnliga flyktingar.

Blanca Martín Torres skrev: "Till alla dessa modiga kvinnor, som finns många runt om i världen, mina lyckönskningar på denna dag!"

Schengenområdet området~~POS=HEADCOMP

Schengenområdet för passfria resor har varit under press på grund av migrationskrisen. Ett inlägg den 17 februari tillägnat detta fick folk att diskutera frågan länge.

Paul Adamson skrev: "Som en britt som bor i Belgien och Luxemburg under en period som sträcker sig både före och efter skapandet av Schengen tror jag att fri rörlighet är ett privilegium som måste bevaras. Starkare yttre gränser behövs nu för att säkerställa att detta är så. ." Men Jim Berteloot sa: "Vi har inget emot om inre gränser återupprättas för säkerhets skull. Jag är för kontrollen vid gränserna för varje Schengenland."

Annons

Migrationskris

En video som tittade på migrationskrisen och förklarade vem som kvalificerar sig för asyl sågs mycket och ledde till en livlig debatt.

Tibor Fonai sa: "Det är synd för Europa att vi inte kan hjälpa de flyktingar som verkligen är i fara och vi kan inte se till att vår kontinent är säker för alla medborgare. Vi lämnade Italien, Grekland etc. ensamma med " gränsproblem" och nu eskalerar naturligtvis situationen i EU. Men glöm inte under diskussioner: människor drunknar fortfarande på havet just nu och vi ser alla på det från vår komfortzon. Detta är oacceptabelt." Paul Cavanagh sa: "Frau Merkels politik med öppen dörr migration har retat många och kommer att belasta Europa med många människor som inte kommer att integreras i ett europeiskt sätt att leva."

Förintelsens minnesdag

Den 27 januari publicerade parlamentet ett inlägg som hyllning till Internationella förintelsens minnesdag, där man uppmanade människor att ta reda på hur parlamentet hjälper till att bekämpa diskriminering. Det här inlägget delades flitigt.

Gabino Gil Prieto skrev: "Jag skulle vilja säga att TACK vare detta gemensamma projekt som kallas Europeiska unionen, för de flesta förbättringar som kan behövas, är huvudorsaken VARFÖR inga andra grymheter har hänt i något av EU-länderna under DE SENASTE 70 ÅREN , vilket är första gången det händer i Europas historia!"

Nyår

Det nya året började med dunder när ett inlägg från riksdagen som önskade alla ett gott nytt år också visade sig vara mycket populärt bland våra följare.

Jagjit Singh skrev: "Gott nytt år till er alla. Må det kommande året ge många möjligheter på er väg, att utforska varje glädje i livet, förvandla alla era drömmar till verklighet."

Mer information

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend