Anslut dig till vårt nätverk!

Frankrike

Europeiska parlamentsledamöter och VIP-medlemmar kommer att delta i en stor sammankomst i Paris och uppmanar till regimändring i #Iran

DELA MED SIG:

publicerade

on

Flera hundra europeiska parlamentariker och dignitärer från två dussin länder kommer att delta i #FreeIran stora sammankomsten i Paris den 1 juli. Evenemanget förväntas också locka tiotusentals utlandsiranska och deras anhängare. Deltagarna kommer att fördöma de pågående kränkningarna av de mänskliga rättigheterna i Iran, såväl som Teherans inblandningsroll i den konfliktdrabbade regionen. Med tanke på de senaste händelserna i Europa och på andra håll kommer den iranska regeringens roll i att utbilda utländska krigare för terroristattacker utomlands, liksom dess strävan att skaffa kärnvapen säkerligen att fördömas.

Lagstiftarna representerar en blandning av politiska partier och åsikter, men delar en gemensam uppfattning att Irans prästerliga regim har en sådan ignorering av mänskliga rättigheter och demokrati att ett regimskifte är oumbärligt för friheten i Iran och stabiliteten i regionen. De kommer att stödja oppositionsrörelsen som spjuts av Maryam Rajavi, som det bästa sättet att åstadkomma en sådan förändring.

De lagstiftare som deltar i Free Iran-rallyt återspeglar oron i europeiska huvudstäder över Teherans destruktiva politik, som också delas av många Mellanösternstater. Politiska personer från Mellanöstern och andra muslimska länder kommer också att närvara vid konventet och markera larm om den iranska regimens elakartade beteende i regionen.

I år kommer konventets fokus att ligga på behovet av en enad front mot islamisk extremism, en av förutsättningarna för att lösa andra akuta problem, som instabilitet i Mellanöstern. Talare kommer att stödja den välorganiserade oppositionen som ett genomförbart alternativ som kan göra ett regimskifte i Iran till verklighet. Det finns en växande känsla av att oppositionskoalitionen ledd av Mrs. Rajavi, Irans nationella motståndsråd (NCRI), representerar ett hållbart alternativ till den härskande teokratin.

Huvudkomponenten i NCRI, People's Mojahedin Organization of Iran (PMOI/MEK), har ett omfattande nätverk av aktivister i Iran och driver en agenda för regimförändringar. MEK-nätverket har ökat sina aktiviteter inom Iran dramatiskt under de senaste månaderna.

 

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend