Anslut dig till vårt nätverk!

EU

President Juncker hyllar Tysklands tidigare #kansler Kohl vid den europeiska hedersceremonin i Strasbourg

DELA MED SIG:

publicerade

on

Lördagen den 1 juli ägde den första europeiska hedersceremonin rum i Europaparlamentet i Strasbourg, där ledare från hela världen samlades för att hylla Tysklands förre förbundskansler Helmut Kohl (avbildad).

I början av ceremonin höll kommissionens ordförande Juncker, Europeiska rådets ordförande Tusk och Europaparlamentets president Tajani tal, och avskedsbudskap hölls av USA:s förre president Bill Clinton, den tidigare spanska premiärministern Felipe González och Rysslands premiärminister Dmitri. Medvedev.

Frankrikes president Emmanuel Macron och Tysklands förbundskansler Angela Merkel höll de avslutande talen. "I Helmut Kohl lämnar en jätte från efterkrigstiden oss" sa president Juncker och beskrev Helmut Kohl som både en tysk och en europeisk patriot.

"Helmut Kohl var inte bara arkitekten bakom den tyska enheten. Han bidrog i grunden - mer än andra - till att förena europeisk historia och europeisk geografi", sa president Juncker.

Från EU-parlamentet fördes kistan till Tyskland, där den tidigare förbundskanslern begravdes efter en rekviemmässa i katedralen i Speyer. President Junckers fullständiga tal finns tillgängligt i Engelska, franska och tyska, Liksom hans meddelandet. En video från ceremonin i Strasbourg finns tillgänglig på EbS, där videon Helmut Kohl, en stor europé visas också vid ceremonin, finns också.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend