Anslut dig till vårt nätverk!

katastrofer

17.7 miljoner euro i EU-stöd efter intensiva översvämningar i #Lettland

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ledamöterna har godkänt 17,730,519 2017 13 euro i EU-stöd för att reparera skador orsakade av intensiva översvämningar i Lettland sommaren och hösten XNUMX, i en omröstning på tisdagen (XNUMX november).

Stödet kommer från EU: s solidaritetsfond (EUSF). Rapporten av Inese Vaidere (EPP, LV) som rekommenderade ett snabbt godkännande av beslutet godkändes med 402 röster för, 25 emot och 7 nedlagda röster.

Under augusti, september och oktober 2017 drabbades Lettland av en långvarig period av intensiv nederbörd som ledde till att marken blev mättad och efterföljande översvämningar i hela landet, särskilt i Latgale-regionen och omgivande territorier. Översvämningen förstörde skördar och orsakade omfattande skador på vattendrag, avloppssystemet, anslutna vattenreningsanläggningar samt väg- och järnvägsinfrastruktur.

Stödet är avsett att hjälpa till att återställa viktig infrastruktur, ersätta kostnaderna för nödåtgärder och täcka kostnaderna för en del av saneringsåtgärderna.

Nästa steg

Stödet bör vara tillgängligt på plats strax före årets slut.

Bakgrund

Annons

Smakämnen Europeiska unionens solidaritetsfond (EUSF) inrättades för att reagera på stora naturkatastrofer och uttrycka europeisk solidaritet med katastrofdrabbade regioner i Europa. Fonden skapades som en reaktion på de svåra översvämningarna i Centraleuropa sommaren 2002. Sedan dess har den använts för 80 katastrofer som täcker en rad olika katastrofala händelser inklusive översvämningar, skogsbränder, jordbävningar, stormar och torka. 24 olika europeiska länder har hittills fått stöd för ett belopp på över 5 miljarder euro.

En lista över alla insatser kan vara ner här.

Mer information  

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend