Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Sydkorea och Storbritannien kommer överens om att underteckna ett frihandelsavtal inför #Brexit

DELA MED SIG:

publicerade

on

Sydkorea och Storbritannien har i princip kommit överens om att underteckna ett separat frihandelsavtal inför Storbritanniens utträde ur EU i slutet av oktober, sade Sydkoreas handelsministerium på måndagen. skriver Reuters Jane Chung och Hyunjoo Jin.

Avtalet skulle hjälpa Sydkorea att minimera osäkerheten i handeln och upprätthålla handeln med Storbritannien baserat på Seouls befintliga frihandelsavtal med EU, säger handels-, industri- och energiministeriet i ett uttalande.

 Avtalet inkluderar att hålla nolltullar på sydkoreanska exporter som bildelar och bilar, sade ministeriet.

Sydkorea kommer också att förbereda svar på andra möjliga scenarier inklusive en "no-deal" Brexit, tillade ministeriet.

Storbritanniens EU-medlemskap ska upphöra den 31 oktober, med eller utan ett avtal. Om ett avtal inte har överenskommits och ratificerats då, kommer regeringen att ställas inför valet att lämna utan avtal, söka mer tid eller avbryta Brexit helt.

Sydkorea kommer att söka godkännande från sitt parlament och ratificera handelspakten med Storbritannien före den 31 oktober, sade ministeriet.

Från och med 2018 uppgick den sydkoreanska exporten till Storbritannien till cirka 6.4 miljarder dollar 2018, vilket utgör 1.05 % av landets totala export, enligt uppgifter från Korea International Trade Association.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend