Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Ett Europa som skyddar: EU rapporterar om framsteg i kampen mot #Desinformation inför Europeiska rådet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen och den höga representanten publicerade en rapport om de framsteg som gjorts i kampen mot desinformation och de viktigaste lärdomarna från valet till Europaparlamentet, som ett bidrag till diskussionerna mellan EU-ledarna nästa vecka. Att skydda våra demokratiska processer och institutioner från desinformation är en stor utmaning för samhällen över hela världen.

För att ta itu med detta har EU visat ledarskap och infört en robust ram för samordnade åtgärder, med full respekt för europeiska värderingar och grundläggande rättigheter.

Smakämnen Gemensam kommunikation anger hur Handlingsplan mot Disinformation och Valpaket har hjälpt till att bekämpa desinformation och bevara integriteten i valet till Europaparlamentet.

Hög representant/vice ordförande Federica Mogherini, vicepresident för digital inre marknaden Andrus Ansip, kommissionär för rättsfrågor, konsumenter och jämställdhet Věra Jourová, kommissionär för säkerhetsförbundet Julian King och kommissionären för digital ekonomi och samhälle Mariya Gabriel sa i ett gemensamt uttalande: Valdeltagandet i valet till Europaparlamentet har understrukit medborgarnas ökade intresse för europeisk demokrati.

“Our actions, including the setting-up of election networks at national and European level, helped in protecting our democracy from attempts at manipulation. We are confident that our efforts have contributed to limit the impact of disinformation operations, including from foreign actors, through closer coordination between the EU and member states. However, much remains to be done. The European elections were not after all free from disinformation; we should not accept this as the new normal. Malign actors constantly change their strategies. We must strive to be ahead of them. Fighting disinformation is a common, long-term challenge for EU institutions and member states.”

Det fullständiga uttalandet och ytterligare information finns i pressmeddelande, Inbegripet senaste uppdateringen från onlineplattformar enligt den självreglerande uppförandekoden för desinformation. De framsteg som gjorts sedan december 2018 under handlingsplanen mot desinformation sammanfattas också i en faktablad.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend